Boboc: Decizia de excludere a lui Vasile Varga nu are nicio valoare. Cei care au făcut și au votat această propunere știu asta, dar au vrut să-și arate mușchii, ceea ce este un comportament de grădiniță

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că decizia aprobată aseară în BPL, cu privire la excluderea fostului deputat Vasile Varga din partid, nu are nicio valoare și spune că cei care au propus excluderea (adică tabăra deputatului Alexandru Popa) știau foarte bine acest lucru. În opinia lui Boboc, echipa lui Popa „a vrut să-și arate mușchii”, ceea ce este „un comportament de grădiniță”: „Având în vedere faptul că totuși, în acea echipă este și secretarul general, jurist, notar, vorba  aia, domnul Bucălău, sunt absolut convins că el cunoaște și toate prevederile statutare și deczia care s-a dat la Comisia națională de organizare a alegerilor, care în această perioadă interzice transferuri, radieri, excluderi și așa mai departe. Din acest motiv nu are rost să discutăm prea mult. Nu are niciun fel de valoare acea decizie, nu a fost decât un gest așa, de arătat mușchii.

Pot să îl consider un gest politic în momentul în care oamenii care au propus să se ia acea decizie nu știau că nu are nicio valoare, dar pentru că eu știu că ei știau că nu are nicio valoare – și în sală aseară, la ședință, a spus cineva; eu nu am vrut să mă bag -, atunci nu pot să o iau decât ca pe un act gen «Cine nu-i cu noi e împotriva noastră» sau «Dacă nu sunteți cu noi uitați ce puteți păți!».

Să zicem că unii consideră că Vasile Varga nu mai trebuie să aibă funcții de conducere, nu mai trebuie să fie în conducerea PNL Brăila; foarte bine, nu-l propui, nu-l susții, nu-l votezi. Dar gesturi din astea,  «hai să dăm oamenii afară, ca să arătăm noi ce mușchi avem»… e ca la grădiniță”

Amintim că propunerea de excludere a fost făcută de președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, motivul fiind acela că Vasile Varga a dat în judecată secretariatul Camerei Deputaților, solicitând instanței să oblige Camera Deputaților la repunerea în plată a pensiei speciale pe care o primea înainte de februarie 2021. Varga, care a fost deputat timp de 8 ani, a făcut acest lucru (așa cum au mai făcut peste 120 de alți foști parlamentari), după ce pensiile speciale au fost abrogate.

Boboc a comentat pe această temă: „Sincer, la nivel politic, și eu am comentat decizia sa de a acționa în instanță pe această temă, nici eu nu sunt de acord cu ea, dar pe partea cealaltă, nu știu dacă poți interzice unei persoane fizice să acceseze dreptul său de a contesta în instanță niște lucruri. Faptul că strict politic, noi, PNL, avem cu totul și cu totul altă opinie, e altceva…”.