BOBOC, DESPRE DRAGOMIR: ACUM, CÂND BRĂILA E LA UN PAS DE A FI CARANTINATĂ, NU L-AM VĂZUT PE „VULTUR” SĂ SE DEA JOS DE LA ÎNĂLȚIMILE LA CARE ZBOARĂ, CA SĂ NE SPUNĂ CE ESTE DE FĂCUT

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, îi cere primarului Brăilei, Marian Dragomir (PSD), să spună ce este de făcut în condițiile în care numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a crescut  continuu în ultima perioadă și-i reproșează edilului șef că „a provocat în mediul online tot felul de revoluții, îndemnând brăilenii să nu respecte diverse măsuri privind purtarea măștii”.

Boboc face referire la faptul că în trecut, Dragomir și-a exprimat dubiile cu privire la necesitatea de a purta mască în condițiile în care mergi de unul singur sau cu soția pe stradă, în zone care nu sunt aglomerate și de asemenea, mai de curând și-a exprimat dezacordul cu privire la măsura luată de Guvern de a opri activitatea piețelor agroalimentare care funcționează  în spații închise, în contextul în care supermarketurile – unde exista cam același risc de infectare – rămân deschise (evident, edilul șef a respectat legislația în vigoare și s-a suspendat activitatea în piețe).

Acum, când la nivelul județului a crescut semnificativ numărul de cazuri – ne apropiem de o rată de infectare de 3 la mie -, Boboc spune că „Brăila e la un pas de a fi carantinată” și arată cu degetul către primar: „Am observat că domnul primar, «vulturul» autointitulat, nu s-a dat jos de la înălțimile la care zboară, ca să ne spuna ce este de făcut. L-am văzut că anunță victorii pe care doar el le vede, în privința purtării măștii, l-am văzut că provoacă în mediul online tot felul de revoluții, îndemnând brăilenii să nu respecte diverse măsuri, dar nu l-am văzut zilele acestea, când Brăila e la un pas de a fi carantinată, să iasă să ne spună: «Stimați brăileni, concetățenii mei, de la înălțimea zborului meu de vultur, vă informez că trebuie să faceți următoarele, astfel încât în câteva zile să scadă această incidență și să ne reluăm cu toții viața așa cum eram obișnuiți. Nu l-am auzit să spună asta.

De fiecare dată când apar subiecte din acestea sensibile, când apar probleme, acești oameni dispar, nu mai au puncte de vedere. Ei au puncte de vedere numai când incită oamenii la revoluții, când vin și îndeamnă la tot felul de prostii. Acești oameni sunt iresponsabili!

Cifrele astea nu-s inventate. Oare ei îi întreabă pe cei din spitale – spitalele pe care le au în subordine 100% – care este situația, dacă mai pot, dacă mai fac față?

Dacă nu luăm, totuși, niște măsuri, dacă nu avem grijă noi de noi și dacă mai ascultăm la toate îndemnurile de nerespectare a regulilor – și până la urmă, la îndemurile de nerespectare a legii pe care ni le fac niște oameni care, în goana lor după voturi, nu mai țin cont de nimic, ne vom îmbolnăvi cu toții și vom ajunge să închidem orașul și tot felul de afaceri”.

Precizăm că subprefectul Simona Drăghincescu a dat asigurări că în prezent nu se discută despre carantinarea Brăilei.