BOBOC, DESPRE LIBERALII CARE AU ANUNȚAT CĂ ORGANIZAȚIA MUNICIPALĂ PNL SUSȚINE CANDIDATURA LUI TABARAC, NU CANDIDAȚII PNL BRĂILA: O GOSPODINĂ, O MĂTUȘĂ ȘI O CUMĂTRĂ NU REPREZINTĂ ORGANIZAȚIA MUNICIPALĂ PNL

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, are o strategie cel puțin ciudată pe partea de imagine și abordează într-un mod suprinzător subiectele care afectează imaginea organizației sale în plină campanie electorală.

În ultimele săptămâni au apărut în spațiul public, printre altele, informații legate de faptul că unul dintre candidații PNL ar fi fost cercetat penal și „ar fi desfigurat oameni” (declarațiile fostului liberal Adrian Tabarac), despre faptul că între membrii PNL ar exista cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 pe care conducerea PNL nu le recunoaște public, a fost trimis presei un comunicat în care era anunțat că Organizația de Tineret a PNL Brăila susține candidatura independentului Adrian Tabarac și acuză stilul dictatorial al președintelui Boboc, apoi a fost trimis presei un comunicat în care era anunțat că Organizația Municipală a PNL Brăila susține candidatura lui Tabarac și acuză stilul dictatorial al lui Boboc, după care a apărut o situație suprinzătoare în care dr. Cristian Pricop (consilier județean PNL) a fost ales luni președintele Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean, iar marți și-a dat demisia din acea funcție, ca urmare a unei decizii luate la partid.

În mod evident, toate aceste lucruri afectează imaginea partidului și este în interesul organizației PNL să fie lămurite rapid, astfel încât alegătorii să înțeleagă ce se întâmplă.

Nu s-a întâmplat așa; conducerea PNL Brăila a considerat că este preferabil să ignore unele dintre aceste subiecte, iar în ceea ce privește alte subiecte a amânat comentariile pentru conferința de presă care a avut loc ieri.

O parte dintre răspunsurile date ieri  de președintele Boboc au fost niște formulări atât de generale, încât a trebuit să cerem insistent să ni se precizeze la cine face referire acesta, ca să înțelegem despre ce vorbește, iar altele au fost ceva de genul „dr. Pricop nu a vrut să fie ales președintele CA de la Spitalul Județean, l-au ales cu forța. După ce l-au ales dr. Pricop nu a anunțat că refuză această funcție pentru că nu este un foarte bun comunicator”.

Pare că președintele PNL Brăila nu este conștient că prin răspunsurile pe care le dă nu jignește doar inteligenta ziariștilor, ci și inteligența alegătorilor și că nu servește intereselor electorale ale liberalilor ca cetățenii să aibă impresia că PNL Brăila este vraiște.

Pare că președintele PNL Brăila nu este conștient că atunci când apar informații grave pe o anumită temă nu vii senin cu un comunicat despre floricele pe câmpii și ignori acele informații grave apărute în spațiul public.

Dar până la urmă este alegerea președintelui Cătălin Boboc în ce fel creează și protejează imaginea PNL Brăila…

Un exemplu cu privire la genul de răspunsuri date de liderul PNL este comentariul pe care acesta l-a făcut când a fost întrebat în legătură cu comunicatul semnat de 9 liberali prin care presa era anunțată că Organizația Municipală PNL Brăila susține candidatura lui Adrian Tabarac și nu candidații PNL la alegerile parlamentare.

Cătălin Boboc a spus: „O gospodină, o mătușă și o cumătră nu reprezintă Organizația Municipală PNL”. Întrebat ce vrea să spună cu asta, președintele PNL Brăila a continuat: „Am citit și eu lista aceea (lista semnatarilor comunicatului de presă – n.r.) și am recunoscut o gospodină, o mătușă și o cumătră”.

Dat fiind că asta este tot ce am obținut de la Boboc pe această temă (adică nimic), l-am întrebat pe președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, dacă este adevărat sau nu că organizația amintită îl susține pe Adrian Tabarac.

Canciu a răspuns: „Nu, nici pe departe! Eu m-am întâlnit cu membrii noștri, m-am întâlnit cu președinții de cartier, am discutat cu toții și am ajuns la o concluzie cu toții – că putem porni în această campanie electorală. Semnatarii fac parte… cu siguranță, în momentul în care își pun semnătura pe un document fac parte dintr-un anumit grup, iar candidatul respectiv (referire la Adrian Tabarac, candidat independent, fost președinte al Organizației Municipale PNL Brăila – n.r.) este creația PNL. Iar după ce ai performat – sau mai bine spus nu ai performat în cei 4 ani de conducere, începi să faci gălăgie din afara partidului. Este urât, este dovada caracterului.

Și să știți că un partid are nevoie la un anumit ciclu de o astfel de curățenie. Eu o iau ca pe o curățenie, nu o iau ca pe o problemă. Inamicul nostru politic, adversarul nostru politic este PSD, noi nu avem alt adversar politic. Acestea sunt rezultatele eșecului pe care l-au înregistrat în alegerile locale. Nu este posibil ca o Organizație Municipală a unui partid ca PNL să nu găsească un candidat pentru Primăria municipiului Brăila. Ăsta este finalul unei acțiuni de 4 ani. Și acum din afară tot eu fac gălăgie? Nu! Este o problemă de caracter, de demnitate și până la urmă de eleganță politică.

În primul rând persoanele care au semnat acel comunicat de presă nu au fost cooptate în campania electorală. Nu au fost persoane cu care eu să fi discutat, să fi avut acea întâlnire și ulterior să spună «Nu ne convine de Canciu, nu ne convine de Boboc, noi plecăm cu Tabarac!». S-au exclus dinaintea venirii mele la conducerea Organizației Municipale”.

Domnule președinte Cătălin Boboc, noi, ziariștii, putem pune întrebări. Și am pus de fiecare dată când au apărut astfel de informații. Dacă PNL Brăila preferă să nu dea răspunsuri nu este problema noastră, este problema dvs, pentru că dvs vreți să obțineți voturile alegătorilor, nu noi. Răspunsurile oficiale pe care le solicităm nu au rolul să ne lămurească pe noi, ziariștii – fiindcă noi știm despre ce este vorba în propoziție -; au rolul de a lămuri cetățenii/ alegătorii cu privire la anumite informații care afectează imaginea PNL. Când răspundeți unor acuzații sau unor informații lansate public de diverse persoane nu le răspundeți acelor persoane și nici ziariștilor, ci oferiți niște lămuriri cetățenilor/ alegătorilor care vor să știe ce se întâmplă în/ cu PNL. Este alegerea dvs dacă preferați să nu dați răspunsuri sau să dați răspunsuri în doi peri și este alegerea brăilenilor ce vor face pe 6 decembrie.