Boboc, despre neimplicarea sa în alegerile de la Viziru: După ce am avut niște eșecuri, m-am gândit să nu port ghinion candidatului și i-am lăsat pe colegii mei să facă acea campanie cum știu ei mai bine

Fostul președinte interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că el, unul, nu a cerut sprijinul colegilor sau al primarilor pentru o eventuală candidatură a sa pentru funcția de președinte la alegerile interne care au avut loc pe 9 iulie: „În afară de 2-3 colegi cu care am discutat despre cum văd ei că ar trebui să arate viitorul PNL Brăila, eu alte discuții n-am avut. Eu nu m-am dus la președinții de organizații liberale din județ sau la primari ca să le cer sprijinul nici pentru această funcție, nici pentru alta”.

Pe de altă parte, Boboc afirmă că în toate funcțiile politice sau administrative pe care le-a ocupat până acum a încercat să acționeze în așa fel, încât „să nu facă de rușine PNL”,  iar în timpul campaniilor electorale „am încercat, așa cum m-am priceput eu – cred că nu m-am priceput, dacă n-am câștigat – să fac ce pot”.

Întrebat unde a fost în campania electorală de dinaintea alegerilor pentru Primăria Viziru – unde nu s-a implicat deloc, lucru care i-a fost reproșat de unii dintre colegii de partid -, liberalul a spus: „Am fost când la București, când la Brăila și de două sau de trei ori la Viziru.  Înainte de orice discuție din cadrul BPJ Brăila, într-o dimineață am văzut o fotografie pe Facebook, în biroul președintelui partidului, Ludovic Orban, cu câțiva colegi de-ai mei și cu doamna care a candidat la Viziru. Am înțeles acel mesaj, că nu-s bătut în cap și am venit la Brăila, am făcut un BPJ și am validat acel candidat.

După aceea tot în BPJ campania de la Viziru s-a hotărât să fie coordonată de cel care este strategul politic al acestui partid și va fi probabil în continuare, Dănuț Lungu, un om cu experiență.

Candidatul de la Viziru este candidatul desemnat de președintele partidului; cine e Boboc să-i spună lui Orban că nu e bun ăla, e bun altul? Și a fost condusă campania de niște oameni cu mare experiență în partid…

Eu văd lucrurile, le înțeleg și după ce am avut niște eșecuri, m-am gândit să nu port ghinion acelui candidat și să-i las pe colegii mei să-și facă campania cum știu ei mai bine”.

În ceea ce privește comportamentul colegului său de la Viziru, Victor Doagă, fost primar, care a susținut public candidatul PSD la alegerile amintite, Boboc a spus că „nu există scuză” pentru ce a făcut acesta și că a propus personal să fie exclus din partid și Doagă, dar și un alt consilier PNL din comună care a sprijinit PSD-ul, însă colegii au preferat să se amâne discuția după alegeri.