Boboc, despre posibila excludere a lui Cîrligea din PNL: Când fac prostii de-astea, ei au impresia că va fi afectat Boboc sau nu știu ce candidat. Eu cred că prin atitudinea mea chiar pot fi un exemplu

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că propunerea de excludere din partid a consilierului județean Florin Cîrligea (fost prim-vicepreședinte PNL Brăila și unul dintre cei mai importanți finanțatori ai partidului, de-a lungul anilor) a venit ca urmare a acțiunilor sale de la finalul anului trecut, din campania electorală de la parlamentare, când Cîrligea nu doar că nu a ajutat partidul, dar chiar a făcut anticampanie PNL-ului.

Boboc ne-a declarat că propunerea de excludere din partid a lui Cîrligea (foto) a fost aprobată de Biroul Politic Județean (BPJ) și că urmează să fie convocat Comitetul Director Județean al PNL Brăila, pentru a da votul final în această privință: „Lucrurile sunt foarte simple și eu am mai spus-o și în alte ocazii: nu ai cum să fii și în PNL, și în afara PNL. Nu ai cum să fii și călare și pe jos, și îmbrăcat și dezbrăcat, nu ai cum! Despre asta este vorba.

Domnule, că unii se implică mai mult sau mai puțin în unele campanii, poți să înțelegi, ei vin cu tot felul de motivații și de multe ori sunt reale, justificate, niciun fel de problemă; dar ca să sprijini alți candidați, practic, făcând anticampanie partidului…

Știți, atunci când fac tot felul de prostii de-astea, ei au impresia că va fi afectat Boboc sau nu știu ce candidat, așa cum s-a întâmplat și la locale. Au unii impresia că fac rău unui om, dar noi vorbim despre partid aici.

Eu cred că prin atitudinea mea de-a lungul anilor chiar pot fi un exemplu – chiar dacă am fost de multe ori în opoziție cu conducerea partidului, nimeni, niciodată nu m-a văzut sau nu m-a auzit ieșind în afara partidului să creez tensiuni, să fac scandal, să-mi cert sau să-mi înjur colegii sau să sprijin un alt candidat. Niciodată! Sigur, am  avut opinii, le-am zis, le-am discutat acolo, uneori cineva m-a auzit, alteori nu m-a auzit; asta este, așa se întâmplă într-o organizație.

Vrei să fii pe drumul tău, du-te pe drumul tău!  Cum a făcut Tabarac (Adrian Tabarac, fost președinte al Organizației Municipale PNL Brăila – n.r.); că a fost corect sau incorect, moral sau imoral, s-a dus pe drumul lui.

Să fii și în partid, și în afara partidului, în același timp, nu se poate, pur și simplu nu se poate. Mai cu seamă că vorbim de niște oameni cu experiență în politică, nu despre unii care acum au venit în partid și nu știau despre ce este vorba”.