BOBOC, DESPRE PROPUNEREA CA PACIENȚII CU CORONAVIRUS DIN GALAȚI SĂ FIE ADUȘI ÎN SPITALELE DIN BRĂILA: TOATE MĂSURILE LUATE ÎI VOR AVEA CA BENEFICIARI PE BRĂILENI ȘI VOR AVEA LA BAZĂ ARGUMENTE MEDICALE, NU POLITICE!

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, declară că propunerea Direcției de Sănătate Publică Galați ca pacienții din județul amintit suspecți/confirmați cu coronavirus care prezinta patologie și necesită asistența medicală de specialitate, să fie dirijați către unitățile medicale din Brăila, este DOAR o propunere, nu o e decizie oficială. Boboc îi ascuză pe social-democrații care s-au arătat indignați aseară de această propunere și care au cerut ferm să fie refuzată, că încearcă „să pozeze în salvatori și să poarte un război fără sens”.

Prefectul a comentat pe o rețea de socializare: „Rușinos ce se întâmplă, doar pentru ca unii să pozeze în salvatori și să poarte un război fără sens! Acum e un singur război de dus, cu un virus!

Dragi brăileni, cu toții trecem printr-o perioadă foarte grea, însă sub nicio formă nu voi permite ca acest subiect, care are legătură cu sănătatea brăilenilor, să fie exploatat politic!

Ați văzut cu toții propunerea care circulă în spațiul public, venită din partea DSP Galați către DSP Brăila. Însă, rețineți: NU S-A LUAT O DECIZIE OFICIALĂ în acest sens!

Am luat legatura cu toți managerii si directorii medicali ai spitalelor din Brăila, cu domnul președinte al Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, și vă asigur că împreună vom decide tot ce e mai bine pentru noi toți!

Le cer public domnului primar Marian Dragomir și domnului europarlamentar Mihai Tudose să lase politica deoparte în aceste momente, să lase populismul. Chiar nu este cazul în aceste momente să existe abordări găunoase!

Îmi doresc să nu fie ceea ce bănuiesc, și anume o acțiune concertată a liderilor politici din Galați și Brăila, având in vedere ca toti fac parte din același partid, căci altfel nu mi explic cum un astfel de document, care nu este decât o opinie a celor din Galați, a ajuns să stârnească această panică printre brăileni!

Îi asigur pe acesti domni, care s-au cățarat inacceptabil pe un subiect extrem de sensibil, că toate măsurile care vor fi luate îi vor avea ca principali beneficiari pe brăileni și orice măsură va avea la bază doar argumente medicale… NU POLITICE!

Nu vreau să se repete scenariul din Italia, unde interesele economice si cele politice au întârziat măsurile necesare, iar situația a degenerat, așa cum vedem cu toții!

În final, dacă sistemul sanitar va ceda, neputând face față tratării atât pacienților cu COVID-19, cât și celor necontaminați, răspunde domnul primar Dragomir pentru urmări?”.