Boboc, despre Simionescu si echipa lui: Ceea ce ei n-au facut, pentru ca nu s-au priceput sau n-au vrut, sa nu ne spuna noua ca nu se poate!

P1160175

Candidatul PNL la Primaria Brailei, Catalin Boboc, il roaga public pe primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD), sa nu mai spuna ca nu se pot atrage fonduri europene. In opinia liberalului, prin aceste declaratii, edilul sef incearca sa mascheze fie neputinta, fie nepriceperea echipei sale de la Primarie, in atragerea de finantari europene.

Catalin Boboc a comentat in acest fel declaratiile recente ale primarului, cu privire la faptul ca multi candidati lanseaza in campania electorala promisiuni cu privire la diverse proiecte pe partea de infrastructura, indicand ca sursa de finantare fondurile europene, desi aceste fonduri nu se vor putea accesa in 2016, asa cum nu s-au accesat nici in 2014 si 2015.

Candidatul liberal spune insa ca in aceasta luna s-au depus proiecte pentru finantari europene destinate proiectelor de reabilitare termica a blocurilor, iar Primaria Braila nu a avut nici macar un proiect: “Am vazut ca domnul primar ne atrage atentia ca vezi Doamne, va fi greu, sau aproape imposibil sa atragem fonduri europene. Eu am vorbit astazi de un proiect – si anume acela care se refera la reabilitarea termica a blocurilor, care va avea un impact asupra a ceea ce inseamna aspectul urbanistic al orasului, dar si asupra facturilor oamenilor la intretinere. A venit domnul primar si ne-a spus ca nu se poate.

Mi-am notat niste date pe care vreau sa vi le prezint: Agentia de Dezvoltare Regionala a lansat o noua sesiune de proiecte pe ceea ce inseamna reabilitare termica. Nici la apelul trecut, Braila n-a depus niciun proiect; la acest apel, care a avut loc pe 16 mai, Municipalitatea braileana n-a depus niciun proiect si as vrea sa stiu daca se afla ceva in pregatire. De fapt, stiu ca nu se afla nimic in pregatire in sensul asta.

Il rog pe domnul primar Simionescu sa nu ne spuna ce nu s-ar putea face, ci eventual sa ne spuna ce n-au putut face dansii – desi pentru noi este clar acest lucru. De asemenea, nici pe drumurile judetene n-au depus niciun proiect, asadar ceea ce ei n-au facut, pentru ca nu s-au priceput, sau n-au vrut, sau nu i-a interesat, sa nu ne spuna noua ca nu se poate! Alte orase din tara asta s-au dezvoltat in mare masura cu aceste fonduri europene, dar asta pentru ca niste oameni s-au preocupat pentru atragerea acestor fonduri, acestor investitii.  La noi, lozinca <<nu sunt bani>> poate ca nu-i o lozinca, de multe ori, dar daca nici nu accesam fonduri europene…

Pe 25 mai se deschid alte axe de finantare, aici, la ADR, care stiti ca este la Braila si care eu stiu ca e destul apropiata, ca si nivel de comunicare, cu Municipalitatea – si totusi, noi n-am depus niciun proiect. Asa ca il rog frumos pe domnul primar sa nu ne spuna ca nu se poate”.