Boboc: Domnul Filote a incercat sa-l ia de prost pe Nechita

cb4

Presedintele PNL Braila,  Catalin Boboc, considera ca secretarul Consiliului Judetean, Nicu Filote, dovedeste prin actiunile sale un partizanat politic evident, care depaseste cu mult limitele atributiilor unui inalt functionar public. Boboc a declarat astazi ca Filote a devenit, mai nou, consultantul juridic al PSD, care raspunde comenzilor date de acasa de “creierul” operatiunilor respective – aluzie clara la presedintele CJ Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, aflat sub control judiciar, cu interdictie de a intra in sediul CJ.

Boboc este cu atat mai deranjat de acest partizanat politic, cu cat, spune el, lucrand impreuna cu social-democratii, Filote incearca sa-i creeze probleme vicepresedintelui CJ, liberalul Ovidiu Nechita: “Creierul este acasa, domnul Filote este doar consultantul – si dupa parerea mea, e un consultant slab si din pacate, este prea implicat politic. Este consultantul grupului de consilieri PSD. Domnul vicepresedinte Nechita a avut mai multe discutii cu domnul Filote pe tema aceasta,  dar nu au mai continuat decat strict pe probleme de serviciu, nu au mai abordat si alte chestiuni, de vreme ce la un moment dat, domnul Filote a incercat sa-l ia pe prost pe Nechita. Adica sa deseneze el punctele, ce trebuie facut, de parca domnul Nechita era asa, o papusa. I-a dat sa semneze diverse lucruri. Domnul Filote pregatea documente pentru semnat si i le baga sub nas, dar nu a tinut. Este un comportament care este nepotrivit pentru un inalt functionar  public, un om care este neimplicat politic si ar trebui sa ramana neimplicat politic, un om care ar trebui sa-si faca strict datoria fata de institutia pe care o coordoneaza din punct de vedere al legalitatii”.

Intrebat daca Nechita are sentimentul ca este sabotat ca vicepresedinte al CJ, Boboc ne-a spus: “Domnul Nechita are sentimentul ca trebuie sa fie atent – nu ca e sabotat, ca ar fi prea mult”.