BOBOC: DR. PRICOP A FOST ALES CU FORȚA PREȘEDINTE AL CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN. EL NU VOIA, DAR PSD-UL L-A „REZOLVAT”

Declarații penibile astăzi, la conferința de presă a PNL Brăila, în care președintele Cătălin Boboc, a declarat nici mai mult, nici mai puțin decât că PSD-ul l-a lucrat pe medicul Cristian Pricop (PNL) și l-a forțat să fie președintele Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean Brăila. Altfel spus, Pricop a fost „victima” lucrăturilor oneroase ale PSD care l-au ales cu forța pe bietul om în funcția de președinte al CA, iar acesta nu a putut să se apere în niciun fel, așa încât deși nu voia, când a plecat de la ședința CA avea mâinile legate: era președinte.

Boboc a admis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a discutat cu colegul său de partid, medicul Cristian Pricop și i-a cerut să renunțe la funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean – în care fusese ales luni -, iar ca rezultat al acestei discuții, Pricop și-a dat demisia din funcția amintită, dar și din cea de membru al CA.

Președintele PNL a explicat că în opinia sa, funcția respectivă reprezintă un „măr otrăvit” oferit de PSD Brăila, care plănuiește să facă în așa fel, încât să paseze PNL-ului responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă rău la spitalul amintit, mai ales într-o perioadă ca aceasta, extrem de complicată din punct de vedere epidemiologic.

Liderul PNL a precizat că există o decizie luată la partid care spune că „PNL, indiferent de situație nu va face majorități cu PSD, nu va face discuții, negocieri de niciun fel cu PSD, când vorbim de posturi sau de orice altceva”.

Boboc a spus că PSD a făcut primul pas în direcția pasării responsabilității pentru problemele din Spitalul Județean în curtea PNL atunci când a fost numit director medical dr. Dragoș Voicu și când s-a pus accentul pe faptul că acesta are simpatii liberale, deși el „nu a fost niciodată membru activ al PNL”. În viziunea lui Boboc, pasul doi a fost instalarea lui Pricop în funcția de președinte al CA la Spitalul Județean.

Președintele PNL spune că partidul său ar fi dispus să preia „acest cartof fierbinte”, respectiv Spitalul Județean, „unde situația e gravă și PSD-ului îi e frică să nu bubuie ceva, ca să deconteze politic”, însă cu 2 condiții: „Nu poți decide ceva dacă n-ai voturi, dacă nu ai majoritate și atunci ne asumăm această responsabilitate, dar vreau să avem majoritate în Consiliul de Aadministrație și doi la mână, ca să nu ne arați tu, Chiriac, ce deștept ai fost și ce fraieri suntem noi, facem un pact public, ca să spunem așa și finanțarea medie din ultimii 4 ani de la Spitalul Județean o păstrăm pentru următorii 4 ani. În astfel de condiții, avem curajul și avem și oamenii ca PNL să gestioneze Spitalul Județean Brăila.

Ce a urmărit PSD Brăila? Urmează un concurs pentru manager la Spitalul Județean, evident ca va fi un concurs pe care-l va câștiga, nu-i așa, cu maxim de puncte, tot un PSD-ist, doar că dacă ar fi fost Cristi Pricop președinte al CA, pe documentul care consemna aceasta victorie zdrobitoare a unui mare PSD-ist la manageriatul Spitalului Județean ar fi stat semnătura liberalului Cristi Pricop. Și atunci am discutat cu Cristi și am zis că noi astfel de «mere otrăvite» nu primim și nici nu facem niciodată jocul PSD-ului”.

Întrebat de ce a acceptat dr. Pricop să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație, în aceste condiții și de ce a acceptat funcția, odată ce a fost ales, liderul liberal a răspuns că „nu am fost acolo, nu știe cum s-a întâmplat”, dar știe că Pricop nu a vrut să fie președintele CA. Cum ar veni, a fost ales președinte cu forța…

Întrebat dacă a existat o discuție cu conducerea PSD sau a CJ Brăila pe tema celor două condiții puse de PNL, Boboc a răspuns „un astfel de demers nu a fost dus până la capăt de colegii mei, pentru că pur și simplu cei de la PSD au convocat CA, au făcut ei propunerea, «Gata, îl rezolvăm pe Pricop și în felul ăsta le-am închis gura liberalilor!». Au forțat-o și l-au pus președinte”.

Pentru cei interesați să afle cum poate fi forțat cineva să fie președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean, deși nu vrea cu niciun chip asta, mai multe detalii aici: