Boboc: E clar pentru mine, pentru 2024 Ludovic Orban nu mai are tracțiunea necesară pentru partid. Prietenia și loialitatea în politică se analizează mai degrabă vorbind de partid, nu de persoane

Președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că din punctul său de vedere, rămâne prieten cu Ludovic Orban, însă când e vorba despre alegerea viitorului președinte al partidului, susținerea sa merge către Florin Cîțu.

Boboc a afirmat în cadrul unei emisiuni la Reperul TV că Orban a fost un președinte foarte bun pentru PNL, însă viitorul pentru acest partid îl reprezintă Florin Cîțu: „Eu sunt un om care am ceva ani în politică și am ceva ani și în politica națională, cred că am suficientă experiență cât să înțeleg cum urmează să evolueze lucrurile. Iar pentru noi lucrurile stau cam așa: în 2024 în România vor fi 4 tipuri de alegeri – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Cu alte cuvinte, președintele pe care îl alegem acum va fi cel care va conduce PNL în acel an de foc. Ca să pregătești acel an trebuie să începi de acum. Și în același timp, trebuie să vezi cum pregătești și guvernarea.

Ludovic Orban va veni la Brăila în perioada următoare și veți vedea că voi fi din nou lângă dumnealui. Nu are legătură aici relația personală între colegii de partid Ludovic Orban și Cătălin Boboc. Nu are absolut niciun fel de legătură. Pentru foarte multe lucruri aș fi de acord cu Ludovic Orban și l-aș susține pentru foarte multe lucruri, doar că am acumulat ceva experiență și mă gândesc că facem aceste alegeri cu gândul la viitor. Ludovic Orban a fost un președinte foarte bun, a trecut partidul prin multe momente grele. Doar că noi ce facem acum: nu încercăm să premiem un coleg, că nu despre asta este politica; politica este despre a alege altceva, care să-ți aducă pe viitor posibilitatea să umbli puțin la imagine. E clar pentru mine: pentru 2024 Ludovic Orban nu cred că mai are tracțiunea necesară pentru partid”.

În contextul în care în 2020 PNL Brăila, sub conducerea lui Cătălin Boboc, a obținut un scor sub media partidului la alegerile parlamentare, dar Ludovic Orban i-a oferit, totuși, lui Boboc funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, liderul PNL Brăila a fost întrebat dacă nu i s-ar fi părut corect să-i rămână loial lui Orban și să-l sprijine, la rândul său, pe acesta în competiția internă pentru funcția de președinte PNL.

Liderul PNL Brăila a răspuns: „Eu sunt propunerea PNL Brăila pentru această funcție de secretar de stat. Domnul Orban n-a avut absolut nimic împotrivă, dar propunerea a aparținut filialei PNL Brăila. Dacă cei de la centru ar fi considerat că nu sunt potrivit pentru această funcție nu se făcea niciodată nicio numire. Lucrurile sunt cu dublu echilibru: o propunere, o acceptare politică în Biroul Politic Național și o acceptare din partea ministrului Muncii, în cazul meu.

Prietenia și loialitatea în politică se analizează mai degrabă când vorbim de partid. Sigur că prietenia este una – și din punctul meu de vedere rămâne în continuare, în privința lui Ludovic Orban -, dar noi acum face altceva, ne pregătim să alegem pentru 4 ani”.