BOBOC: FAPTUL CĂ MIHAI TUDOSE VINE ȘI NE DĂ TOT FELUL DE LECȚII MI SE PARE PUȚIN ANACRONIC. BRĂILA NU MAI ARE NEVOIE DE UN TĂTUC

Atac la adresa europarlamentarului Mihai Tudose – care a fost ales sâmbătă, la Congresul PSD, vicepreședinte al partidului pe probleme economice -, lansat astăzi de Cătălin Boboc, candidat la funcția de președinte al CJ Braila.

Boboc a comentat în cadrul unei conferințe de presă că nu i se pare firesc ca actualul președinte CJ, Iulian Chiriac (PSD) și actualul primar, Marian Dragomir (PSD) să apară pe afișe și pe alte materiale electorale împreună cu președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru și cu fostul premier Mihai Tudose. În opinia lui Boboc, după 4 ani de mandat, președintele CJ și primarul n-ar trebui să mai aibă nevoie de oameni care „să garanteze” pentru ei.

În plus, liberalul consideră că unii încearcă să-l transforme pe Mihai Tudose în noul „tătuc” al județului: „Păi să vă spun ceva: în anul 2018, nu știu dacă știți, președintele CJ Brăila a semnat un ordin de plată prin care întorcea Guvernului 80 de miliarde, pentru că n-am fost în stare să-i cheltuim – bani alocați de Guvern la acea dată pentru drumuri în tot județul. Cât de trist o fi?

Domnul care ne garantează astăzi ce buni sunt candidații lor – da, la Mihai Tudose mă refer – cred că a uitat să ne spună ceva: în bugetul pe care l-a propus în 2018, când era prim-ministru a făcut un lucru – la Brăila au venit zero lei. Zero lei la municipiu, zero lei la județ. Zero lei la cel mai important capitol, privind finanțarea diferitelor activități pe Legea bugetului de stat, banii inițiali, de la început de an.

Am înțeles atunci o explicație de maniera: «Eu nu sunt premierul Brăilei, eu sunt premierul României”. Corect, asta înseamnă că nu puteai să dai cei mai mulți bani la Brăila – deși dacă sunt proiecte, dai, pentru că banii îi dai pe proiecte, nu-i dai pe prietenii. Dar zero?! Haideți să vă dau două exemple: Buzău – 340 de miliarde lei vechi, Galați – 640 de miliarde.

Deci despre oameni care ne garantează… mi se pare trist, foarte trist și chestiunea asta care se întâmplă de vreo lună de zile, cu Mihai care vine și ne dă tot felul de lecții, de la adăpostul celor 20.000 de euro/ lună pe care îi încasează ca salariu de la Bruxelles, pentru că brăilenii l-au trimis acolo, mi se pare că e puțin ancronic. Cu siguranța Brăila nu mai are nevoie de un tătuc, de un baron, care vine să ne spună că ăla e bun, că ăla e rău, vă ăsta merită, că asta nu merită”.