Boboc: In functie de cum este situatia in CJ, va alege Nechita daca face sedinta ordinara

P1070238

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, neaga toate acuzatiile privind faptul ca liberalii sunt dispusi sa faca orice pentru a evita organizarea unei sedinte ordinare a Consiliului Judetean Braila, din teama ca majoritatea va  profita de ocazie, pentru a vota pentru eliberarea din functie a vicepresedintelui Ovidiu Nechita (PNL). Boboc sustine ca Nechita nu poate fi schimbat deocamdata din functie, pana nu se va finaliza procesul aflat pe rol, pe tema unei decizii anterioare a CJ privind eliberarea din functie a liberalului, considerata ilegala de catre Prefectura.

Asadar, spune Boboc, vicele liberal poate organiza linistit sedinta ordinara CJ cand doreste el – iar aceasta este o decizie strict administrativa, in care conducerea PNL Braila nu se amesteca: “Sedinta ordinara o organizeaza presedintele Consiliului Judetean, sau cel care detine atributii in acest sens – este treaba lui, nu este o chestiune care se hotaraste la partid. Din punct de vedere al deciziei politice, asupra aspectelor de natura juridica din CJ, daca vreti, asta da, discutam, ca suntem colegi. Dar in legatura cu  chestiunea convocarii unei sedinte ordinare, in functie de cum este situatia in Consiliul Judetean, va alege domnul Nechita, pentru ca dumnealui ia aceasta decizie.

Domnul Nechita poate sa faca sedinta ordinara maine, sau poimaine, sau raspoimaine. Deocamdata se afla pe rolul instantei un proces, iar pana acela nu se termina, discutia despre schimbarea lui Ovidiu Nechita nu poate avea loc in plen; deci el poate face sedinta ordinara in orice zi, din acest punct de vedere, ca sa fie foarte clar. Asa ca ce zic cei din PSD, sunt povesti – dar sigur ca n-am pretentie la unii care au facut atatea prostii in CJ in ultimele trei luni sa stie chestiunea asta, desi sunt convins ca si dvs o stiti si foarte multa lume, ca nu e ceva asa, de mare complexitate”.