Boboc: Hai să fim noi, Brăila, cei care au terminat primii cu vaccinarea populației! Domnule Chiriac, încurajați-i pe cei de la spital să păstreze centrul de vaccinare și chiar să accelereze procesul de vaccinare!

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, consideră inoportună și „aberantă” dorința conducerii  Spitalului Județean de a închide centrul de vaccinare anti-COVID din unitatea amintită, pentru a putea folosi personalul medical care se ocupa de vaccinare la tratarea pacienților diagnosticați cu COVID.

Boboc a făcut acest comentariu în contextul în care managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu (PSD), a cerut în două rânduri Direcției de Sănătate Publică, prin adresă oficială, ca centrul de vaccinare care funcționează acolo să-și înceteze activitatea,  populația urmând să se vaccineze la celalalte centre din municipiu și județ.

Boboc a declarat în cadrul unei conferințe de presă: „Până la urmă e o chestiune de management. Și dacă vorbim de managementul Spitalului Județean, mă gândesc imediat la domnul Iulian Chirac (președintele CJ Brăila, PSD – n.r.), la doamna Delia Râșnoveanu (managerul Spitalului Județean, PSD – n.r). Nu poți să fii tu, PSD-ist care critică încontinuu măsurile Guvernului, care reclamă revenirea la normalitate și tu fiind cel mai mare ofertant de servicii medicale de pe piață, să soliciți DSP-ului închiderea centrului de vaccinare, când chiar prin acest fapt al vaccinării în masa, dacă se poate spune așa, îți rezolvi problema de la spital… Vă dați seama ce aberant sună când vrei să-l închizi, să spui că iei medicii de la vaccinare ca să trateze pacienții cu COVID. Păi vaccinarea îți rezolvă COVID-ul! Adică e un nonsens…

Așadar, dacă mă întrebați pe mine, autoritățile brăilene cred că ar trebui să facă un efort în a devolta centrele de vaccinare, ca să trecem prin etapa asta mai mulți. Hai să fim noi, Brăila, cei care au terminat primii cu vaccinarea populației și în momentul ăla am scăpat de grijile din spital, am scăpat de supraaglomerare, am scăpat de supraîncărcarea personalului medical. Deci domnule Chiriac, încurajați-i pe cei de la spital, sfătuiți-i, rugați-i să păstreze centrul și chiar dacă se poate, să accelereze procesul de vaccinare! Ține de management treaba asta.

Cele doua doamne asistent și cei trei-patru-cinci medici care pe rând participă la vaccinare, la un personal de aproape 2000 de oameni, nu cred că acolo e problema. Vă dați seama ce explicație de copii mici, să spui că ai nevoie de oamenii care participă la vaccinare, ca să-i folosești la tratarea COVID-ului… Păi vaccinarea îți rezolvă COVID-ul!”.

Atenționat că, de fapt, nu se poate spune că „vaccinarea rezolvă COVID-ul”, pentru că persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi în continuare de COVID, Boboc a admis că vaccinarea nu rezolvă chiar toate problemele, iar dr. Cristian Pricop (PNL) a intervenit: „Vaccinarea îți oferă ție șansă să nu faci o formă severă”. Dr. Pricop a admis, totuși, că „este un vaccin experimental și vom vedea în timp dacă rezultatele sunt foarte bune. Dar deja avem rezultate prin scăderea incidenței”.