BOBOC: INTENȚIA GUVERNULUI ESTE DE A DERULA ALEGERILE LOCALE LA TERMENUL STABILIT – EVIDENT, ÎN FUNCȚIE ȘI DE EVOLUȚIA SITUAȚIEI LEGATE DE CAZURILE DE COVID-19

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, declară că în ciuda diverselor speculații care se fac în spațiul public cu privire la faptul că vor fi amânate (din nou) alegerile locale, intenția Guvernului este că acestea să se desfășoare pe data de 27 septembrie, așa cum s-a stabilit.

Boboc a precizat însă că nu Guvernul are ultimul cuvânt de spus pe această temă și că lucrurile se pot schimba, în funcție de evoluția situației legate de numărul cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19: „Pot doar să vă relatez două lucruri pe această temă:

1.Intenția Guvernului de a derula aceste alegeri la termen, cu ochii pe evoluția cazurilor, adică în strictă concordanță cu modul în care gestionăm această criză, pentru că un lucru e cel mai important: să nu punem în pericol viața oamenilor. Vor merge la vot toți alegătorii, și mai tineri, și mai în vârstă, și cu probleme, și fără probleme, pentru că vă trebui să le asiguri tuturor aceast drept și există un risc;

2.Aceasta decizie aparține exclusiv Parlamentului și mai exact, majorității din Parlament. Știți foarte bine că a fost votată o lege în Parlament. Tot aceia care au votat această lege pot modifica data alegerilor în Parlament.

Deși din punctul meu de vedere era bine să avem alegeri timp de două zile, pentru că am fi evitat să se creeze aglomerație acolo, majoritatea parlamentară nu dorește asta”.