Boboc: Intr-un fel, poate fi oportun ca liberalii care candideaza la primarii sa devina presedinti ai organizatiilor PNL

P1110862

Co-presedintele PNL Braila, senatorul Catalin Boboc este destul de rezervat in a comenta propunerea aprobata deja in Biroul Politic PNL, potrivit careia candidatii liberali la primarii ar trebui sa preia si functiile de presedinti ai organizatiilor din care fac parte. Catalin Boboc ne-a declarat ca intr-un fel, intelege necesitatea de a da mai multa putere acestor candidati, pentru a-si asume niste decizii importante, in momente in care este nevoie de o “reactie rapida”. Pe de alta parte, liderul liberal local apreciaza ca oricum, in general, organizatiile au o conducere colectiva, nu ia deciziile presedintele, de unul singur: “A fost o discutie in partid pe aceasta tema, se va analiza in Consiliul National PNL, o sa vedem… In principiu, cred ca e in regula ca aceasta coordonare sa apartina oarecum unei singure persoane, dar este o chestiune relativa, pentru ca un partid are de regula conducere colectiva, deciziile care se iau, chiar deciziile luate de presedinte, se iau cu forurile de conducere, nu de unul singur. Intr-un fel, pentru a se putea lua decizii rapide intr-un moment in care e nevoie de reactie rapida, poate fi oportuna o astfel de masura”.

Intrebat in ce fel se va pune in practica aceasta decizie, in cazul in care va fi aprobata de Consiliul National PNL si daca odata desemnati oficial drept candidati la Primarie, liberalii respectivi devin automat si presedinti ai organizatiilor lor, Boboc ne-a spus: “Sincer, nu stiu foarte multe amanunte, a fost doar o discutie. Urmeaza ca Biroul Permament PNL sa ne propuna o rezolutie si apoi vom vedea in ce fel se va realiza acest lucru”.