BOBOC, ÎNTREBAT CUM SE SIMTE CÂND VEDE CĂ E CONTESTAT CHIAR DE UNII COLEGI: CREDEȚI-MĂ CĂ ECHIPA PNL BRĂILA ESTE MAI UNITĂ CA NICIODATĂ. EU BENEFICIEZ DE SPRIJINUL LOR PESTE TOT PE UNDE MERG

În timp ce informațiile din culise spun că liberalii brăileni sunt mai dezbinați ca niciodată și că mulți dintre ei sunt nemulțumiți de candidatura lui Cătălin Boboc la președinția CJ, dar și de modul în care au fost făcute listele de candidați, în general, Boboc declară că echipa PNL Brăila este mai unită ca oricând.

Doi dintre consilierii județeni care și-au exprimat public aceste nemulțumiri (Ovidiu Nechita și Laurențiu Chiru) nu mai sunt acum în partid, iar alții (printre care actuali consilieri și primari) preferă să tacă și să nu facă prea mari eforturi în campania electorală.

Informațiile sunt că în organizația liberală este o atmosferă extrem de tensionată, de neîncredere și suspiciune reciprocă și se așteaptă doar rezultatul alegerilor pentru a avea un motiv oficial pentru niște decizii tranșante de la centru.

În acest context, l-am întrebat astăzi pe Boboc cum se simte când știe că în această perioadă de campanie electorală sunt colegi liberali care consideră că el nu este reprezentativ pentru partid, care sunt nemulțumiți de candidatura sa și care spun mai pe față, mai între patru ochi că nu îl vor vota.

Candidatul PNL ne-a răspuns: „Cei care au ales să candideze independent sau au alte opinii, astăzi nici măcar statutar vorbind, nu mai sunt membri PNL. Când cu o oră înainte să-ți depui candidaturile ești încă membru PNL și participi la ședință și la final, pentru că ai considerat tu că meritai mai mult, n-ai primit, după o oră te-ai dus și ai spus ce rău și urât este partidul, vreau să-i întreb pe acei colegi atât: acum 2 săptămâni, acum o lună, acum 2 luni, acum 3 luni, acum 1 an, acum 5 ani acest partid la fel de rău era? Atunci, în ora aia, de la ședință, de la aflarea locului pe liste și-au dat seama cât de rău e partidul și cât de răi suntem toți?

Și vă mai spun încă ceva: cei despre care vorbiți au votat, a fost un vot în unanimitate privind candidatura la CJ. Despre ce vorbim?”.

Cât despre faptul că la declarațiile critice ale celor care până mai ieri erau liberali, dau like pe Facebook unii membri PNL Brăila, Cătălin Boboc a comentat: „Urmărim, monitorizăm și noi și credeți-mă că echipa PNL Brăila este mai unită ca niciodată. Și asta o spun eu, care merg zi de zi și beneficiez de sprijinul și ajutorul lor peste tot pe unde merg – și în județ, și în municipiu”.

Boboc este convins că zvonurile cu privire la dezbinarea din organizația liberală sunt lansate de fapt de PSD și susține că dacă este undeva dezbinare, este la PSD Brăila, nu la PNL.