BOBOC ÎȘI PROPUNE SĂ CONSTRUIASCĂ ÎN PERIOADA URMĂTOARE „CATEDRALA PNL BRĂILA”. MARE MIRARE DACĂ ACEASTĂ CATEDRALĂ NU VA SEMĂNA CU O CRIPTĂ NETERMINATĂ

„Mi-am propus să îi strâng aproape pe toți colegii și să demolez bisericuțele, să facem o singură catedrală liberală” – este declarația proaspătului președintelui interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, care pe 1 octombrie declara „cu fermitate” că nu are nicio intenție să ocupe această funcție.

Băgăm de seamă că fermitatea lui Boboc e cam fleoșcăită, că apare ca o boare și nici n-apucă bine să se dea mare pe rețelele de socializare, că fermitatea îi dispare…

Dat fiind că decizia la centru este deja luată și Boboc este deja președinte interimar, o să trecem peste explicațiile de genul „Eu nu am vrut, dar n-am avut încotro; nu am putut să-i contrazic pe cei din conducerea centrală, când mi-au spus că sunt singurul calificat să scot PNL Brăila din….. în care se află. A trebuit să mă sacrific pentru partid” și o să ne concentrăm pe ce urmează.

În primul rând, am spune că la demolat (orice, inclusiv bisericuțe) Boboc e priceput; la ridicat catedrale, mai puțin, fiindcă el frecventează alt gen de așezăminte. Nu știu la ce vă gândiți voi, dar noi ne gândim la faptul că le are cu politica, iar politica e o… chestie care n-are nimic sfânt. O chestie care el simte că i se potrivește foarte bine, ca un….  cum să spunem noi… ca o mănușă de cauciuc (că nu vrem să pomenim de latex în acest context pios).

E drept că uneori, ceea ce face Boboc determină diverse persoane să-și facă de trei ori cruce și să spună „Dumnezeule!”, dar de aici, până la construi catedrale e distanță lungă…

„Mi-am propus să îi strâng aproape pe toți colegii și să demolez bisericuțele, să facem o singură catedrală liberală.”

Pe care colegi să-i strângă, pe aceia despre care spunea că l-au sabotat în campania electorală? Pe aceia care au fost nevoiți să PLĂTEASCĂ pentru greșelile lui în/din campania electorală? Pe aceia care au trimis o scrisoare la centru, în care anunțau că nu sunt de acord cu instalarea lui Cătălin Boboc ca președinte interimar al PNL Brăila și nici cu o eventuală candidatură a sa la alegerile parlamentare? Pe aceia care văd că un comportament iresponsabil și pierderea de o manieră jenantă a cursei electorale te promovează în funcția de președinte de organizație?

Ce poți construi atunci când mai nimeni nu vrea să facă echipă cu tine și oamenii o spun pe șleau, dar tu te instalezi moț cocoț, pe principiul „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”? O catedrală sau mai degrabă o criptă?

Nu avem niciun dubiu că săpăturile la PNL Brăila vor începe de azi, dar ele nu vor fi la fundația catedralei, ci vor rămâne la stadiul de groapă. Nici măcar o criptă ca lumea nu va reuși să construiască președintele interimar PNL Brăila. Ca să nu mai spunem că dacă i s-ar da pe mână fondurile pentru construcția unei catedrale, Boboc le-a pune cruce în timp record…

Mi-am propus să îi strâng aproape pe toți colegii și să demolez bisericuțele, să facem o singură catedrală liberală.”

În opinia noastră, dacă tot vrea să se joace cu lopățica și găletușa cu nisip, Cătălin Boboc s-ar apuca mai degrabă de construcția unui ashram, fiindcă el n-are profilul unui preot, ci mai degrabă profilul unui guru gen Bivolaru.