Boboc: La PNL Braila nu ne dam niciunul demisia asa, la cald

P1060810

Presedintele PNL Braila, senatorul Catalin Boboc, nu considera ca ar fi cazul sa se grabeasca cineva cu demisia, in organizatia pe care o conduce, in urma rezultatelor  slabe obtinute la alegerile europarlamentare de duminica. Boboc ne-a declarat ca nici el nu o face si le-a recomandat si celorlalti colegi din conducerea  organizatiei sa nu se gandeasca la asa ceva, pana nu se face o analiza atenta a cauzelor care au condus la rezultatul de numai 11,03% , comparativ cu tinta propusa, de 25% din optiunile electoratului: “Astept sa ma intalnesc cu colegii mei, sa discutam, sa facem niste analize, sa luam niste masuri, ca trebuie luate niste masuri, sa vedem pe ce drum plecam in continuare si ce anume avem de facut  fiecare dintre noi.

Cand iti asumi o functie, trebuie sa fii pregatit pentru absolut orice, inclusiv pentru demisie. Nu am sa fac si am sfatuit si pe colegii mei sa nu faca niciun pas si nicio miscare pana nu ajungem sa stam de vorba cu totii, sa stam sa facem analiza si sa vedem de unde vin aceste rezultate, sau mai bine  zis de unde n-au venit si abia dupa aceea, impreuna, sa hotaram ce facem mai departe”.

Intrebat daca vor hotari colegii pentru el, in privinta demisiei, Boboc a spus: “Vor hotari si colegii pentru mine. Daca, spre exemplu, acest rezultat a fost efectul lipsei capacitatii mele de organizare, atunci problema e la mine; daca au fost alte motive, atunci vom cauta acele motive. Va fi o discutie obiectiva, fiindca toti avem acelasi interes, acolo, la partid, toti urmarim acelasi lucru: sa crestem, ca si organizatie. Sunt multi factori care au influentat acest rezultat, trebuie sa tinem cont de toti. Am spus imediat dupa alegeri: nu luam decizii la cald, tragem linie si apoi stabilim ce e de facut”.

Intrebat inca o data daca va astepta sa-i sugereze sau sa-i ceara colegii demisia, pentru a se gandi la aceasta varianta, Boboc a spus: “Nu trebuie sa-mi sugereze, dar atunci cand lucrurile functioneaza intr-o echipa, asa cum se intampla la PNL Braila, in urma discutiilor, stii foarte clar ce e de facut si ce decizie sa iei”.

Liderul PNL local a apreciat ca aceasta discutie lamuritoare va avea loc spre finele saptamanii, cand va reveni in Braila, de la Bucuresti.