Boboc: Legea amnistiei si gratierii – dorita de PSD drept scut, baronilor locali

P1060896

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, braileanul Catalin Boboc, afirma ca propunerea legislativa privind amnistia si gratierea este tinuta in continuare in sertarele Parlamentului, pentru ca este dorita de PSD si aliatii sai, pentru a o folosi drept scut baronilor locali. Intr-un comunicat dat publicitatii, senatorul Boboc sustine ca  PNL a cerut in repetate randuri trecerea proiectului pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor si respingerea sa, pentru a fi incheiat acest subiect – insa fara succes.

„Reprezentantii PNL in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor au solicitat din nou luni, 5 mai, introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor din aceasta saptamana a propunerii legislative pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse, pentru ca proiectul sa fie respins.  Propunerea liberalilor s-a lovit insa de opozitia reprezentantilor majoritatii parlamentare.

Mentinerea acestui proiect pe agenda parlamentara, de catre actuala majoritate, releva faptul ca este un instrument pentru a favoriza, la momentul oportun, clientela politica cu probleme in justitie. Scopul PSD si a aliatilor sai este de a castiga sprijinul in campania electorala pentru europarlamentare si, ulterior, pentru cea pentru alegerile prezidentiale. Astfel, deputatii juristi asteapta decizia politica pentru gratiere si amnistie.

Propunerea de lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse a fost respinsa de Plenul Senatului in 22 mai 2013, apoi trimisa spre dezbatere Camerei Deputatilor, aceasta fiind Camera decizionala. In decembrie 2013, intrucat proiectul a suferit modificari intr-o procedura calificata drept netransparenta de catre oficiali romani si straini, acesta a fost retras”, se mai precizeaza in comunicatul de presa amintit.