Boboc: Nu demisionez de la presedintia Comisiei Juridice din Senat

*senatorul liberal Catalin Boboc considera ca are dreptul la aceasta functie si ca reprezentant al Opozitiei
Senatorul PNL de Braila Catalin Boboc nu are de gand sa renunte, cel putin deocamdata, la calitatea de presedinte al Comisiei Juridice din Senat, pe care a obtinut-o pe vremea cand partidul sau facea parte din majoritatea parlamentara. Boboc spune ca exista niste cutume potrivit carora aceste functii sunt impartite la constituirea unui nou Parlament si sunt ocupate, proportional, atat de reprezentantii Puterii, cat si de cei ai Opozitiei. Ca atare, chiar daca PNL a trecut recent in Opozitie, Boboc nu vede nicio problema in a-si pastra functia. Pe de alta parte, el sustine ca nu se tine de scaun si daca PSD va da semne ca vrea sa-l schimbe, o sa plece de bunavoie: “La constituirea fiecarui Parlament, se negociaza dupa un algoritm politic toate functiile de conducere din cadrul Senatului, incepand cu functiile de vicepresedinti, secretari, precum si presedinti de comisii, vicepresedinti, secretari. Azi, spre exemplu, Anca Boagiu este presedinte de comisie, desi nu era din majoritatea parlamentara, doar pentru ca fiecarui grup parlamentar ii revine un numar de functii de conducere, proportional cu numarul de parlamentari. Deci nu are neaparat o legatura cu majoritatea din Senat treaba asta.
Daca insa se va intampla sa se doreasca schimbarea mea din functie, evident ca voi pleca, fiindca nu stau eu sa ma dea cineva afara. Este o functie importanta si este posibil ca PSD-ul sa o doreasca, sa fie discutii la ei, in interior, pe tema asta. Daca voi simti astfel de discutii, m-am retras sigur”.
L-am intrebat pe senatorul Boboc daca, in urma demisiei presedintelui PNL Crin Antonescu din functia de presedinte al Senatului, s-a discutat in partid si despre retragerea celorlati parlamentari din functiile le care le ocupa, pentru o delimitare defintiva de ceea ce s-a obtinut in numele USL. Senatorul a declarat: “Nu, acestea nu au fost functii politice obtinute in urma constituirii unei majoritati. Nu are legatura cu majoritatea parlamentara, ba din contra, fiindca si partidele de opozitie au dreptul la astfel de functii. Pe de alta parte, si daca cumva se va intampla sa pierdem noi, PNL, functia de presedinte al Comisiei Juridice, oricum raman pe cea de vicepresedinte, deci oricum voi avea acces la toate datele, la care, de altfel, au acces toti parlamentarii; dar una este cand ai o echipa si un staff cu care lucrezi si poti sa vezi mai in amanunt tot ceea ce-ti trece prin mana si alta e cand primesti doar niste mape voluminoase. Si atunci este evident ca si pentru un partid de opozitie este oportuna detinerea acestei pozitii”.