Boboc nu este interesat sa-l pastreze pe Nechita in functie cu ajutorul PSD

cb1

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, nu este dispus sa faca nicio intelegere cu conducerea locala PSD, pentru a-si pastra functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, prin persoana lui Ovidiu Nechita. Boboc ne-a declarat astazi ca nu-l intereseaza oferta PSD-ului de a renunta la incercarea de schimbare din functie a liberalului Nechita si ca daca acesta va ramane pe post, o va face cu sprijinul unei aliante in care nu va intra PSD: “Este datoria, obligatia mea, sa caut  o majoritate care sa-i confere o stabilitate lui Ovidiu Nechita in functia de vicepresedinte cu atributii de presedinte la Consiliul Judetean, sau orice ar fi el acolo. Dar sigur ca o alianta, o intelegere cu PSD-ul este exclusa in momentul acesta. Daca vom reusi sa adunam numarul necesar de voturi, de consilieri care sa vina cu un alt fel de proiect politic – fiindca e clar ca judetul Braila si Consiliul Judetean are nevoie de un alt gen de proiect politic – atunci cu siguranta Nechita va ramane acolo si va continua sa-si indeplineasca sarcinile de vicepresedinte, sau de presedinte interimar. Daca nu, nu”.

Intrebat ce sanse da aliantei PNL-PDL sa obtina majoritatea in CJ Braila, Boboc a spus: “Recunosc faptul ca suntem in discutii. In fiecare zi, de sapte ori pe zi, si impreuna, PNL si PDL, si separat discutam. N-as putea sa spun in momentul acesta ce sanse avem sa facem majoritatea. In plus fata de consilierii ACL, avem astazi cativa consilieri despre care eu consider  ca lucrurile sunt clare, sunt convenite, dar sigur ca nu pot sa discut despre niste lucruri care nu sunt finalizate, adica nu s-au prevazut intr-un protocol, ceva. Nu poti sa vorbesti despre niste negocieri in toiul negocierilor”.

Liderul PNL a admis, insa, ca deocamdata, impreuna cu alesii locali pe care i-a convins sa vina alaturi de ACL, inca n-au ajuns la 50% din totalul membrilor CJ: ”Inca nu avem majoritatea, mai lipsesc vreo doi consilieri”.