BOBOC: NU ESTE NICIO PROBLEMĂ DACĂ NU MAI SUNT PATURI ÎN ATI LA BRĂILA, VORBEȘTE DL. CHIRIAC ȘI TRANSFERĂM BOLNAVII DE COVID ÎN ALTE JUDEȚE! ȘI DACĂ VECINII FAC SCANDAL (CIRC) ȘI NU NI-I PRIMESC, CUM FACEM?!

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, comentează pe o rețea de socializare declarațiile făcute astăzi de șeful CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), cu privire la faptul că dacă se va ajunge în situația în care să nu mai fie paturi libere la Spitalul Județean pentru internarea unor noi bolnavi de COVID-19, aceștia vor fi transferați la spitale din județele limitrofe, unde sunt locuri disponibile.

Chiriac a făcut această declarație după ce conducerea Spitalului Județean Brăila a anunțat că nu mai sunt paturi libere la ATI (unde sunt tratate cazurile grave) și la secțiile în care sunt îngrijiți bolnavii cu forme medii de COVID.

În ceea ce-l privește, Boboc îl întreabă pe președintele CJ ce se va întâmpla dacă autoritățile din județele limitrofe nu vor primi bolnavii de COVID din județul Brăila: „Deci ați înțeles, da?! Nu este nicio problemă dacă nu mai sunt paturi în ATI la Brăila, vorbește dl Chiriac și îi transferăm în alte județe!

Și dacă vecinii fac scandal (circ) și nu ni-i primesc, cum facem?!

Dl Iulian, dacă ni-i primesc, puteți vorbi vă rog să-i ducem cu vulturu’ , să ajungă mai repede? Că stiți, noi nu avem heliport…”.

Liberalul face aluzie, în acest fel, la ceea ce s-a întâmplat în luna martie, când Boboc era prefect și când primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD) și Iulian Chiriac s-au împotrivit ideii ca Brăila să devina centru regional COVID și să preia toate cazurile din Galați și de asemenea,  face aluzie la situația din luna mai, când Dragomir și Chiriac nu au fost de acord cu transferul unor bolnavi de COVID din Vrancea la Spitalul Județean Brăila.

Precizăm că ulterior, spitalele brăilene au primit pacienți de COVID transferați din alte județe, unde la momentul respectiv nu mai erau paturi disponibile.