BOBOC: NU SE MAI ACORDĂ CONCEDII MEDICALE PENTRU CEI CARE PRIMESC RECOMANDAREA DE IZOLARE LA DOMICILIU PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII COVID-19. VARIANTELE SUNT CONCEDIU DE ODIHNĂ SAU ZILE LIBERE PLĂTITE, CU RECUPERARE ULTERIOARĂ

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, anunță că urmare a deciziei Curții Constituționale a României cu privire la neconstituționalitatea măsurilor de izolare și carantină instituționalizată a persoanelor, „începând cu data de 03.07.2020 nu mai pot fi acordate concedii medicale pentru angajații care primesc recomandarea de izolare la domiciliu pentru prevenirea răspândirii Covid-19”.

Într-o postare făcută astăzi pe o rețea de socializare, Boboc precizează: „Astăzi, Guvernul României a înaintat Parlamentului un proiect de lege care să acopere vidul legislativ provocat de adoptarea deciziei Curții. Până la adoptarea de către Parlament a acestui proiect de lege, angajații care rămân în izolare ca recomandare medicală pot beneficia fie de concediu de odihnă, fie de zile libere plătite, cu recuperare ulterioară în termen de 12 luni.

În textul proiectului, Guvernul acoperă cu prevederi legale această perioadă, dar legislația aflată în vigoare în acest moment ne pune la dispoziție aceste posibilități. În acest sens, pentru a preîntâmpina eventuale probleme legate de neplata concediilor, astăzi i-am invitat la o întâlnire pe reprezentanții marilor angajatori din Brăila, dar și ai Camerei de Comerț și am analizat problema, astfel încât angajații să nu aibă de suferit din cauza acestui vid legislativ”.