BOBOC: NU TREBUIA SA FIE FACUTA PUBLICA LISTA CANDIDATILOR PNL BRAILA, PANA NU AVEAM VARIANTA FINALA, CEA OFICIALA

Senatorul PNL Catalin Boboc a considera ca a fost o greseala faptul ca informatia cu privire la lista de candidati ai PNL Braila intocmita in urma votului consultativ de zilele trecute a aparut in spatiul public. Boboc a explicat aseara, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ca aceea era doar o lista preliminara si ca trebuia asteptat pana cand se ajungea la o lista definitiva, oficiala, validata in forurile de conducere judetene, pentru a fi data publicitatii. Senatorul spune ca daca aceasta lista preliminara ar fi ramas o informatie interna, nu ar fi iscat atatea tensiuni si declaratii acide in spatiul public si in plus, nu ar fi provocat “rani” unor persoane: “Daca ma intrebati pe mine, lista aceea nu ar fi trebuit sa ajunga in spatiul public in acel moment. Lista definitiva trebuia sa fie comunicata publicului; restul, procedura interna, n-ar trebui  sa intereseze pe nimeni.

Votul consultativ este o etapa; din punctul meu de vedere, in stadiul acesta al procedurilor interne, nu ar fi fost necesara nicio comunicare publica. Daca aceasta va fi lista finala, foarte bine, e in regula, daca asa vor vota colegii din Biroul Politic Judetean si mai apoi in Colegiul Director, prezentam lista public, ne-o asumam cu totii.

Eu cred ca toate aceste lucruri trebuie comunicate publicului, e important ca oamenii sa stie, sa cunoasca ce decizii ia partidul, dar in momentul in care acestea sunt definitive, nu pe parcurs; altfel, nu cred ca e sanatos, nu ajuta pe nimeni. Iar din pacate, dupa aceasta procedura de desemnare a candidatilor, cand ea se va incheia, vor ramane niste rani. Ma intreb de ce oare a fost nevoie sa trecem prin asta, cand puteam foarte bine sa asteptam sa se incheie procedura si apoi, cand era definitiva, sa anuntam public lista candidatilor”.