BOBOC: NUMIREA MEA IN FUNCTIA DE PREFECT A FOST FACUTA CU RESPECTAREA PREVEDERILOR LEGALE

“Numirea mea in functia de prefect al judetului Braila este legala” –  este ceea ce ne-a declarat astazi Catalin Boboc, dupa ce zilele trecute, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la o emisiune TV ca Guvernul Orban a numit in mod ilegal 24 de prefecti si subprefecti, iar presedintele Autoritatii Nationale a Functionarilor Publici a dat avize negative proiectelor de hotarare respective.

Mai exact, declaratia lui Ciolacu a fost urmatoarea: ”S-au numit 28 de prefecti si subprefecti. Dintre ei sunt patru numiti legal si 24 ilegal. Trebuiau sa aiba studii de profil sau sa fie functionari publici si i-au trecut pe unii functionari publici parlamentari asimilati functionarilor publici. Avizele de la ANFP au fost negative, iar noul sef al Autoritatii a stat pana la ora 3:00 in sedinta de Guvern si a scris fiecare aviz”.

In ceea ce-l priveste, Catalin Boboc sustine ca declaratia lui Ciolacu a fost una de campanie electorala: “Dupa cum stiti, partidele politice sunt in plina campanie electorala. Domnul Ciolacu a facut la o emisiune aceasta declaratie, pe care o iau ca pe o declaratie politica si ca urmare, nu imi doresc sa o comentez.

Pot sa comentez un singur lucru: asa cum am spus si cu alte ocazii, Guvernul Orban nici pana acum, dar nici de aici incolo, sunt convins, nu a emis si nu va emite acte nelegale. Exista acest aviz al ANFP, aviz care a fost eliberat cu o zi inainte de sedinta de Guvern, nu asa cum a spus cineva, in noaptea aceea, a sedintei – si cam asta este tot ce vreau sa comentez pe acest subiect.

Aceasta numire, ca si celelalte numiri, a fost facuta cu respectarea prevederilor legale”.

Prefectul a postat pe contul sau de pe o retea de socializare si avizul ANFP (vezi foto), cu comentariul “Ziua, 13.12.2019, nu noaptea la ora 3:00. Continuam impreuna”.

Amintim ca Boboc nu era functionar public si pentru a putea fi numit prefect, el a fost angajat intai ca sef de cabinet la Grupul parlamentar PNL, iar dupa numai cateva zile a fost numit in functia pe care o ocupa acum.