Boboc (PNL): 2021 a fost cel mai bun an economic al României, cu cea mai rapidă revenire din criza globală

Liberalul Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, se mândrește cu faptul că „2021 a fost cel mai bun an economic al României”. Boboc a postat pe o rețea de socializare un text în care spune: „Execuția bugetară confirmă că 2021 a fost cel mai bun an economic al României, cu cea mai rapidă revenire din criza globală: deficit sub cel planificat, venituri și investiții în creștere. Măsurile liberale și reformele trebuie să continue în 2022 pentru a domoli inflația și a nu pune în pericol creșterea economică.

Execuția bugetului general consolidat pe anul 2021 s-a încheiat cu un deficit de 80,0 mld lei (6,72% din PIB) în scădere cu aproape trei procente față de deficitul de 101,8 mld lei (9,61% din PIB) înregistrat în anul 2020. De asemenea, se consolidează o tendință pozitivă înregistrată odată cu venirea PNL la guvernare: creșterea mai accentuată a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile postaderare.

Acum este important să continuăm reformele și măsurile liberale și în 2022 pentru a consolida aceste realizări la nivel macroeconomic în beneficiul românilor și a face față tuturor provocărilor (inflație, criza mondială a prețurilor din energie).

Cel mai important obiectiv este, în 2022, să ne ținem de calendarul reformelor din PNRR. Așa avem garanția că fondurile alocate României (30 de miliarde de euro) produc rapid creștere economică sustenabilă («redresare»), corectăm dezechilibre macroeconomice, ne asigurăm că investițiile nu se pierd în «găuri negre» și banii sunt cheltuiți pe lucruri ce rămân, în infrastructura de care avem nevoie pentru creșterea competitivității economiei și a nivelului de trai al românilor”.