Boboc (PNL), despre instalarea lui Canciu în funcția de inspector școlar general: Bineînțeles că este susținut de PNL, dar asta este altă discuție. El e profesor și fost inspector școlar general

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, consideră că nu este nimic de contestat în ceea ce privește numirea colegului său de partid, Cătălin Canciu, în funcția de inspector școlar general al județului, în locul lui Viorel Botea (PMP), în condițiile în care Canciu a mai ocupat funcția respectivă și are competența necesară pentru aceasta.

Schimbarea din funcție a lui Botea a avut loc într-un context ciudat: vineri, 15 ianuarie, la ora 8, Viorel Botea a anunțat Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) că își ia concediu medical începând chiar din acea zi (el urmează să treacă printr-o intervenție chirurgicală, după cum ne-a declarat). Tot pe 15 ianuare, la ora 17,30 (după orele de program), la ISJ Brăila s-a primit un document de la Ministerul Educației prin care se anunța că  mandatul lui Botea încetează și că în locul său a fost numit, prin delegare, Cătălin Canciu (PNL). Botea a fost informat oficial că a fost schimbat din funcție abia luni, 18 ianuarie, dar a aflat că ordinul respectiv ar fi fost semnat pe 14 ianuarie.

În legătură cu contextul în care Canciu a ajuns în funcția de inspector școlar general, Boboc a comentat: „Noi știm cu toții meciul lui Cătălin Canciu cu cei de la PSD, care au făcut tot ce au putut ca să-l schimbe, în condițiile în care omul câștigase un concurs… Dacă domnul ministru, cu care înțeleg că s-a mai intersectat și a mai colaborat, a considerat că e în regulă să procedeze așa, că  domnul Canciu e pregătit și că are experiența necesară – și o are, pentru că a mai fost  inspector școlar general, nu e ca și cum vine cineva din afară -, atunci pot să consider și eu că e în regulă”.

În ceea ce privește faptul că percepția publică este că motivul pentru care Canciu a fost instalat în funcția amintită ține în primul rând de apartenența sa politică, Boboc ne-a declarat că dacă analizăm lucrurile cronologic, Cătălin Canciu a fost întâi inspector școlar general (mai exact, este vorba despre perioada 2015-2019) și abia apoi a devenit liberal: „Bineînțeles că este susținut de PNL, el este președintele Organizației Municipale PNL, dar asta este altă discuție. Cătălin Canciu este înainte de toate profesor și fost inspector școlar general și ulterior a devenit președintele Organizației Municipale PNL, ca să le așezăm cronologic”.

Precizăm că până la numirea sa în funcția de inspector școlar general, Cătălin Canciu a fost inspector școlar general adjunct.