Boboc: PNL isi asuma riscul sa inlature de pe listele de candidati oameni care ar aduce multe voturi

P1120149

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, considera ca  este binevenita ideea impunerii unor “criterii de integritate” pentru candidatii liberali la alegerile locale si cele parlamentare din 2016. Boboc declara ca liberalii sunt constienti ca prin stabilirea unor reguli foarte stricte in ceea ce priveste integritatea viitorilor candidati vor fi excluse o serie de persoane cu certa popularitate in randul electoratului, care ar putea aduce voturi si chiar functii partidului, insa acesta este un risc pe care PNL este dispus sa si-l asume, pentru a raspunde cerintelor ”strazii”, care vrea un alt fel de politica, mai morala: “E o decizie care urmeaza a fi votata in zilele urmatoare, la Colegiul National al PNL – si anume criteriile de eligibilitate si criteriile de selectie pentru candidatii nostri la alegerile locale si la alegerile generale. Clasa politica nu poate sa ramana surda la solicitarile oamenilor si sa nu observe ca din pacate, e o slaba credibilitate a clasei politice. Masurile pe care noi le propunem in sensul asta au legatura cu integritatea oamenilor cu care urmeaza sa ne prezentam la alegerile locale – si aici ma refer la excluderea din randul candidatilor a celor care au probleme de natura penala, care au probleme cu integritatea, cu conflictele de interese, a celor care s-au facut vinovati mai mult sau mai putin de nepotism, in sensul ca si-au angajat si promovat rudele in functii publice in institutiile in care lucrau, a celor care s-au facut remarcati prin a avea contracte cu institutiile pentru care urmeaza sa candideze, sau “abonati” la banul public – asta fara sa insemne ca e o crima sa ai de-a face cu statul. Nici pe departe; e vorba de acele potentiale conflicte de interese. Sigur, mai sunt si alte criterii de integritate.

PNL isi asuma acest risc si aceasta pierdere, prin faptul ca in foarte multe locuri, oameni care sunt foarte apreciati de catre cetateni, care aproape sigur ar primi voturi importante la alegerile din 2016, nu vor putea intra pe listele de candidati. O facem, pana la urma, pentru a raspunde asteptarilor electoratului, de aceea incercam sa venim cu aceste masuri”.

Precizam ca printre criteriile de integritate avute in vedere de liberali, care vor fi discutate de Colegiul National PNL, se afla si cel referitor la traseismul politic. Ca atare, daca acestea vor fi aprobae, iar traseistii nu vor mai putea sa candideze in numele PNL, senatorul brailean Danut Mihai, venit la liberali de la PC si care isi dorea o noua candidatura la alegerile parlamentare din 2016, va avea de facut o alegere personala: fie renunta la ideea unui nou mandat de parlamentar, fie renunta la PNL si trece la alt partid.