Boboc: Pot să discut orice cu colegii mei liberali pur sânge, dar de la cei care s-au plimbat pe la diverse partide nu accept nici sfaturi, nici păreri. Ce spun aceștia e doar zgomot. Sunt niște oameni care au acumulat niște frustrări

Președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, declară că nu a avut nimic de-a face cu demiterea colegului său de partid, Cătălin Canciu, din funcția de inspector școlar general.

Într-o primă declarație dată pentru MD Press în ziua în care s-a aflat despre demitere, Boboc a spus că atunci a aflat și el despre această chestiune și că nu a avut nicio implicare în schimbarea lui Canciu din funcția amintită.

După ce mai mulți liberali brăileni au declarat public că sunt convinși de implicarea lui Boboc în demiterea lui Canciu, iar deputatul Alexandru Popa (PNL) a afirmat că Boboc ar fi spus la partid cu circa două săptămâni în urmă că inspectorul școlar general va fi schimbat, l-am întrebat din nou pe liderul PNL Brăila dacă a avut ceva de-a face cu acestă demitere.

Acesta a răspuns: „Nu. Am văzut și eu declarațiile publice și am spus-o și atunci și o spun și acum: administrația-i administrație, politica e politică. În ceea ce privește faptul că aș fi spus la partid că va fi schimbat din funcție domnul Canciu, aceasta este o afirmație nefondată. Niciodată, față de nimeni, nu am discutat despre lucrul ăsta”.

L-am mai întrebat pe președintele PNL Brăila cum comentează faptul că deputatul Popa – susținut de alți liberali – a afirmat public că Boboc nu-și mai găsește locul în echipa liberală, că sunt mulți colegi care nu mai au încredere în el „și ne luăm angajamentul că îi vom da ocazia domnului Boboc să își vadă de treaba dumnealui, să-și depună adeziunea în altă parte”.

Cătălin Boboc a declarat: „În privința unor acuzații pe care unii colegi mi le-au adus public, mi-e foarte greu să nu răspund. Toți colegii mei din PNL Brăila știu un lucru: indiferent de momentele prin care am trecut în partid, niciodată, dar absolut niciodată nu s-a pus problema ca eu să mă gândesc măcar să fac o altfel de politică decât cea liberală, așa cum m-am priceput eu – uneori mai bine, alteori mai puțin bine. Nu cred că este vreun coleg de-al meu care să nu știe treaba asta.

În al doilea rând, pot să discut despre orice cu colegi de-ai mei liberali pur sânge și pot să accept orice de la oameni care la bine și la rău au rămas în partid. Și dacă-i cazul, pot să pun și ochii în pământ, niciun fel de problemă. Sunt și am fost toată viața un om asumat. Dar de la niște oameni care toată viața lor s-au plimbat pe la PSD, pe la PD, pe la ALDE, pe la nu știu ce alte partide, poate-poate or obține și ei ceva, nu accept, nu am cum să accept nici măcar sfaturi, nici măcar păreri. Pentru mine, din acest punct de vedere – nu discut din alt punct de vedere, profesional, uman – sfaturile și părerile lor sunt neglijabile, sunt doar zgomot. Știți că sunt unii care doar fac zgomot…

Consider că pot discuta bărbătește despre orice, dar strict referitor la politică, pentru mine aceasta este cea mai mare jignire, pentru că niște oameni care astăzi dau lecții și fac teorie, rupeau ușile pe la președintele CJ, având ei impresia că fac tot felul de aranjamente, tot felul de manevre, erau precum puii ăia care stau cu ciocurile ridicate, poate-poate primesc bunăvoință de la PSD. Și în timp ce eu mă certam și mă băteam, electoral vorbind, cu tot PSD-ul, în diferitele campanii, ei stăteau după diferite perdele și făceau filosofii și dădeau sfaturi, dar la luptă nu i-am văzut niciodată. Luptă adevărată, nu povești din alea că fac doi pași pe stradă și un selfie și gata, sunt în campanie.

Și atunci hai să revenim cu picioarele pe pământ cu toții, hai să trecem în liniște prin această campanie electorală internă și să fim cum se așteaptă brăilenii să fie liberalii, cu niște principii, cu niște valori, niște oameni civilizați, niște oameni care au un anume tip de limbaj chiar și atunci când sunt mai supărați, dar păstrează o limită a bunului simț, niște oameni care vin cu niște propuneri, cu niște idei, cu niște soluții. Eu cred că asta  așteaptă oamenii de la liberali. Sau cel puțin PNL-ul pe care eu îl cunosc, pe care eu îl iubesc, așa arată; în mintea mea așa arată.

Restul mi se pare că sunt doar niște oameni care în decursul timpului au acumulat niște frustrări, care tot timpul au considerat că ei ar fi meritat cu mult mai mult și că ar fi putut cu mult mai mult, dar din cauza unor forțe divine, nu știu ce forțe, nu au putut ei să-și atingă niște obiective din astea superioare. Despre asta este vorba…

Hai să fim puțin civilizați, hai să avem puțină decență. Și ăsta este un apel către toți colegii mei, deși nu toți colegii mei au nevoie de acest apel, că cei mai mulți dintre ei sunt oameni civilizați, educați. Unii au mai uitat, mai pun în paranteză câteodată niște valori și-mi pare rău să spun asta”.