BOBOC: PSD CREDE CĂ POATE SĂ SE AGAȚE DE NIȘTE AMĂNUNTE, DOAR, DOAR O SCĂPA DE PRINCIPALUL COMPETITOR ÎN ALEGERI

„PSD încearcă să elimine din cursă partidele care vor să candideze – mai exact, principalul partid de opoziție și cel care va câștiga alegerile, adică PNL; încearcă să ne elimine din cursă înainte de a ajunge la urne” – este declarația președintelui PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, la ieșirea din Tribunal, unde se judecă astăzi contestațiile depuse de PSD.

Mai exact, este vorba despre faptul că PSD a contestat în instanță candidaturile depuse de PNL la CJ și CLM Brăila, precum și candidaturile depuse de Alianța PNL -Brăila Nouă la Primăria municipiului și la CJ

Dănăilă a mai spus că este vorba de „tactici antidemocratice implementate de Dragnea în fiecare filială” care nu va funcționa și că liberalii „au încredere totală în instanțele de judecată și vor respecta toate deciziile pe care instanțele le vor pronunța în acest caz” și „își doresc să obțină o majoritatea antiPSD în CLM și CJ”.

În ceea ce-l privește, candidatul PNL la președinția CJ, Cătălin Boboc, a declarat, la rândul său, că „din păcate, PSD a arătat în ultimii 30 de ani că se agață de putere și e trist că după 4 ani de mandat al celor 2 edili și după 4 ani de mandat în care PSD-ul a fost la putere în Brăila, încearcă să câștige și următoarele alegeri tot printr-o păcăleală, încercând să elimine singurul partid și singura alianță care poate scăpa Brăila de PSD. Nu acesta este modul în care se câștigă niște alegeri; alegerile se câștigă în discuții cu brăilenii, se câștigă prin vot.

Toate aceste tertipuri sunt rezultatul unor frici, poate; nu cred că e mult spus. E o teamă pe care cei de la PSD o trăiesc astăzi și cred că pot să se agațe de astfel de amănunte, poate, poate or scăpa de principalul competitor”.

Până la această oră instanța a dat câștig de cauză PNL în ceea ce privește candidaturile pentru președinția CJ și Consiliul Județean și se așteaptă pronunțarea în ceea ce privește candiatura la Primăria municipiului și candidaturile la Consiliul Local Municipal.