Boboc: Sa stiti ca situatia nu-i chiar atat de complicata cu deszapezirea. Se pot gasi de indata solutii

P1080692

Presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, este de parere ca situatia in judet nu este atat de dificila precum lasa unii sa se inteleaga, in privinta pregatirii pentru deszapezire. Boboc sare in apararea colegului sau de partid, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ovidiu Nechita si spune ca acesta s-a descurcat si a gasit solutii, astfel incat daca nu se va prezenta nimeni la licitatia din 3 decembrie pentru atribuirea serviciului de deszapezire pe drumurile judetene, n-o sa fie nicio tragedie. Mai exact, Boboc este de parere ca o parte din drumurile judetene pot fi deszapezite de primariile localitatilor din zonele unde vor aparea probleme, iar acolo unde n-are cine sa intervina, o sa vina armata si uite-asa, vom iesi din iarna.

Pe de alta parte, Boboc are propria teorie cu privire la motivul pentru care nu s-a inscris deocamdata nicio firma la licitatia din 3 decembrie: “Este o problema cu deszapezirea, in legatura cu licitatia. In opinia mea, dupa modul in care au mers lucrurile in domeniul asta ani de zile, cred ca nu s-a prezentat nimeni pentru ca pana acum, oamenii se prezentau la licitatii fiind sunati si invitati, iar cei care veneau, de regula, probabil veneau avand siguranta ca puteau castiga. Nu era o competitie. Sigur ca e de dorit sa rezolvam cat mai repede situatia, Consiliul Judetean sa rezolve cat mai repede situatia, pentru a avea un operator pe care stim ca ne bazam si pe care il tragem la raspundere in privinta deszapezirii, dar asta nu inseamna ca poti, ca ai voie sa arzi niste etape. Ca problema este in procedurile legale, iar cei care au ars etape in procedurile legale au patit alte lucruri si nu cred ca e cazul acum sa se intample la fel. Daca din acest punct de vedere, pe data de 3  decembrie nu vor fi firme care se prezinta la licitatie si sa indeplineasca conditiile legale, avem celelalte variante, pentru ca sa stiti ca situatia nu-i chiar atat de complicata, intrucat pe drumurile nationale contractul este al CNADNR-ului, iar pe drumurile judetene, din discutiile care s-au purtat cu primarii, cei mai multi au spus asa: << Domnule, de ani de zile, mai mult de jumatate din treaba o facem noi, doar ca nu ne deconteaza nimeni, iar daca acum am primi un sprjin de la CJ in privinta asta, astfel incat dupa ce ni se deconteaza lucrarile, sa ne cumparam din nou materiale, sa ne putem aproviziona, lucrurile sunt in regula si ne vom descurca>>. Deci trebuie sa se mai gaseasca o rezolvare acolo unde sunt probleme, iar acolo unde sunt probleme se poate numi ca este situatie de urgenta si se pot gasi de indata solutii”.

Amintim ca licitatia pentru atribuirea serviciului de deszapezire in iarna 2014-2015 ar urma sa se desfasoare pe 3 decembrie, insa deocamdata nu s-a inscris nicio firma interesata sa se ocupe de aceste lucrari, astfel incat, pana una-alta, vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita pe bazeaza pe primarii localitatilor din judet, care, cu putinele utilaje pe care le au, sa “acopere” si drumurile comunale, si pe cele judetene, iar acolo unde acestia nu vor face fata, va cere sprijinul armatei.