Boboc se lauda ca are un as in maneca, pentru a forta alegerile pentru plenul CJ
Co-presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, este gata sa forteze declansarea alegerilor pentru plenul Consiliului Judetean, in cazul in care majoritatea PSD-UNPR nu va face pasii necesari pentru dizolvarea acestui for. Boboc este convins ca aceste alegeri, suprapuse cu cele pentru presedintia CJ, sunt in interesul brailenilor si in acest context, sustine ca nu va ezita sa foloseasca, in extremis, un mijloc legal pe care il tine ca pe un as in maneca: “Eu consider aceasta cale cea mai corecta, dizolvarea Consiliului Judetean. Sunt mijloace absolut democratice, mijloace absolut legale prin care se poate ajunge la alegeri anticipate. Si mai este un mijloc legal, pe care nu vreau sa-l dezvalui acum, dar daca n-o sa se poata altfel, va trebui sa luam masuri, pentru ca nu e in regula ce se intampla in CJ Braila. Faceam un inventar al consilierilor care formeaza majoritatea si au o calitate comuna: sunt foarte apropiati, ca sa spun asa, de presedintele Gheorghe Bunea Stancu, al carui mandat inceteaza astazi. Eu sper inca la capacitatea politicienilor locali de a intelege ca niste semnale au fost date in viata politica, in viata publica si ar trebui sa tinem cont de ele”.
Intrebat daca va avea timp sa aplice acea solutie inca secreta in asa fel, incat sa se poata desfasura simultan cele doua tipuri de alegeri la CJ Braila, liderul liberal local ne-a spus: “Asta ar fi de dorit si asta incerc sa spun, fiindca am mai auzit comentarii de genul <<Domnule, cheltuim bani!>>. Nu, alegerile la presedintia CJ oricum au loc, cheltuiala va trebui facuta oricum. O suprapunere a acestora cu alegerile facute la consilieri judeteni n-ar reprezenta decat un buletin un plus, adica ar creste costurile cu putin, nu trebuie sa organizezi alte sectii, alt cabine, etc. Si in fond, da, pentru asigurarea dreptului democratic al oamenilor de a vota, cheltuiesti niste bani, asta e! Nu e vorba de a arunca bani aiurea, cheltuiesti bani pentru a restabili o normalitate”.
Precizam ca potrivit legii, un consiliu judetean se dizolva de drept in urmatoarele situatii: a) in cazul in care acesta nu se intruneste timp de doua luni consecutiv, desi a fost convocat conform prevederilor legale; b) in cazul in care nu a adoptat in 3 sedinte ordinare consecutive nicio hotarare; c) in situatia in care numarul consilierilor locali se reduce sub jumatate plus unu si nu se poate completa prin supleanti.