BOBOC: ȘEDINȚA PNL LA CARE AM PARTICIPAT ZILELE TRECUTE S-A ȚINUT AFARĂ, CU DISTANȚARE SOCIALĂ ȘI CU MĂȘTI. NU EXISTAT NICIUN RISC DE INFECTARE CU CORONAVIRUS

„Ședința PNL la care am participat zilele trecute s-a ținut afară, cu distanțare socială și cu măști, deci nu existat niciun risc de infectare cu coronavirus” – este declarația făcută astăzi de Călălin Boboc, (încă) prefect al Brăilei.

El a răspuns în acest fel afirmațiilor făcute azi pe o rețea de socializare de europarlamentarul PSD Mihai Tudose, care a scris: „Cu scurt timp în urmă Prefectul Boboc, imparțial și apolitic, a participat la o ședință de partid unde erau și toți primarii PNL din județ. Evident că nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi (bisericile fiind închise) și s-au spus rugăciuni pentru binele comunităților liberale…

Important este că la câteva zile după… consilierul prefectului Boboc a fost confirmat cu COV-19. Declarația publică a prefectului: nu este nimic grav, eu (prefectul) nu am avut contact cu funcționarul.

În afară de întrebarea firească: care dintre cei doi nu a fost pe la birou două săptămâni, căci altfel e greu de înțeles cum nu te întâlnești cu consilierul, rămân două întrebări: de ce nu a făcut același circ ca în cazul de la Primăria Brăila când cerea demisia Primarului?

Și a doua întrebare: de ce nu a făcut anchetă epidemiologică? Fiindcă, conform ordinelor Guvernului, trebuia să carantineze forțat cam tot PNL-ul local?!?”.

În ceea ce-l privește, Boboc a comentat: „Din câte am observat, practica de la PNL este alta decât practica de la PSD; toate ședințele de la PNL se fac afară, cu distanțare, cu spații între oameni și cu mască. Din acest punct de vedere, riscul epidemiologic la acea întâlnire la care eu am participat un pic nu a existat. Dacă ar fi existat, fiți siguri că sau n-aș fi mers, sau aș fi mers și aș fi plecat”.

Întrebat dacă nu s-a întâlnit cu Vasile Cortez și la Prefectură, în contextul în care acesta este unul dintre consilierii său personali, Boboc a spus: „Domnul Cortez are biroul în altă parte, nu-l are la Cancelarie; ne-am intersectat, evident, dar nu am avut niciodată un contact care să ne expună vreunui risc, pentru că întotdeauna în birouri purtăm măști, pentru că nu stăm foarte aproape unii de alții, acest risc nu există. Și dacă vreți, cea mai bună dovadă este chiar faptul că de atâtea zile nu s-a mai întâmplat nimic”.