Boboc spune că „mojicia” PSD a contribuit la decizia sa de a demisiona din PNL: „Acuzațiile astea, «cercetare penală», «coaliția»… Toată viața am încercat să fug de lucruri care să ridice suspiciuni asupra mea”

Cătălin Boboc, fost prefect al Brăilei, fost secretar de stat, fost președinte PNL Brăila, este supărat pe PSD, care, în opinia sa, a speculat politic acuzațiile care i-au fost aduse cu privire la faptul că ar fura curent la un imobil din Brăila care este proprietatea sa și a contribuit astfel la amplificarea subiectului de așa natură, încât Boboc a ajuns să demisioneze din partid.

Mai concret, este vorba despre faptul că la începutul acestei luni angajații SDEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila care făceau verificări în teren au sesizat Poliția, după ce au găsit la un imobil din strada Dianei, proprietatea lui Cătălin Boboc, un contor care spun ei că era branșat ilegal. Ca urmare a sesizării acestora, în cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe  la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale.

Boboc a declarat aseară, într-o emisiune la Reperul TV, că a demisionat din partid fiindcă a văzut că unii PSD-iști de la nivel central au încercat să se folosească de acest subiect pentru a ataca PNL și nu a dorit să facă rău partidului. El a spus că subiectul legat de acuzațiile că ar fura curent „i-a bucurat oferte tare” pe unii dintre colegii săi din PNL, care au fost implicați  în „inflamarea subiectului”, iar cei din PSD, „cum au mirosit subiectul, s-au urcat pe el imediat”: „Am văzut oameni de la vârful PSD, care au mai dialogat cu mine în decursul timpului, care au început să explice ei cum premierul trebuie să facă nu știu ce, partidul… Au vorbit despre cercetare penală… Nu există cercetare penală pe numele meu, acolo s-a înregistrat o sesizare și oamenii sunt obligați să verifice, trebuie s-o încheie cumva. Vom vedea cum se închide. Eu am bănuiala cum se va închide, am convingerea că se va închide într-un fel, că n-are cum altfel. Dar nu vreau să vorbesc despre asta atât timp cât se află în lucru.

Dar astfel de acuzații de care, vă spun sincer, eu m-am ferit toată viața mea activă, cariera mea politică, am încercat să fug de lucruri de-asta, lucruri care să ridice suspiciuni asupra mea. Astfel de declarații, «cercetare penală», «coaliția»… vă dați seama ce mojicie, au prins un subiect din ăsta, ca să mai facă ce fac ei de când au intrat la guvernare. PSD, de când a intrat la guvernare, stă acolo și se înfruptă, ca să zic așa, din toate fructele guvernării, dar pe partea celalaltă, în toată comunicarea lor publică, se comportă ca și cum ar fi în opoziție. Eu știu așa: când îți asumi să intri la guvernare, ți-asumi toate, cu  bune și cu rele.  Nu intri la guvernare, dar tu vorbești ca și cum ai fi în opoziție. Dacă ceva nu se întâmplă prea bine sau nu iese prea bine, e vinovat Popescu sau Ciucă, dacă facem ceva, luăm măsuri care sună bine, «Noi le-am propus!». Ăsta e un oportunism ieftin! Eu sunt de acord că politica se face pe voturi, dar asta nu înseamnă că poți să fii atât de oportunist și de mojic!”.