BOBOC: TOATE SPITALELE DIN BRĂILA M-AU ASIGURAT CĂ AU PREGĂTITE CIRCUITE, ASTFEL ÎNCÂT SĂ GESTIONEZE ȘI BOLNAVII NEINFECTAȚI CU CORONAVIRUS, DAR ȘI PE CEI INFECTAȚI

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a făcut câteva declarații astăzi, după ședința în care autoritățile brăilene au decis să refuze propunerea făcută de Direcția de Sănătate Publică Galați, ca persoanele din județul amintit care sunt bolnave de coronavirus să fie aduse la spitalele din Brăila, iar pacienții care nu sunt bolnavi de coronavirus să fie transportați și tratați în spitalele din Galați.

Boboc a spus că în cadrul ședinței și-au prezentat opiniile și argumentele specialiștii – manageri de spitale și directori medicali – și pe această bază s-a luat decizia finală: „Am avut astăzi o întâlnire cu managerii și directorii medicali ai tuturor spitalelor din Brăila, cu președintele CJ, primarul municipiului Brăila, pentru a analiza măsurile pe care Ministerul Sănătății încearcă să le ia cu privire la gestionarea acestei epidemii. Am luat act de comunicarea pe care ne-au transmis-o – din nefericire, mai mult public, decât așa cum cere colaborarea loială între instituții – cei de la DSP Galați.

Din punctul de vedere al reprezentanților sistemului medical din Brăila, rămâne doar o opinie a celor din Galați, care în acest moment nu va fi luată în calcul. Toate spitalele din Brăila m-au asigurat că au pregătite circuite, astfel încât să gestioneze și bolnavii neinfectați cu coronavirus, dar și pe cei infectați și toate aceste circuite le vom așeza într-un document pe care îl vom transmite Ministerului Sănătații.

Acestea sunt concluziile discuției de astăzi. În funcție de evoluția ulterioară a situației, vom vedea ce se mai întâmplă și vom lua doar măsuri care să fie foarte bine argumentate medical. Din acest motiv am solicitat celor care nu sunt din acest domeniu să vorbească mai puțin în această perioadă și i-am rugat pe cei care stăpânesc situația să își spună punctul de vedere, pentru că au argumente de natură medicală – singurele argumente pe care eu, unul, vreau să le luăm în considerare în această perioadă”.