Boboc: Toti primarii PNL din judetul Braila vor candida pentru un nou mandat

b5

Co-presedintele PNL Braila Catalin Boboc a declarat astazi ca primarii liberali din judet au prioritate, atunci cand se discuta despre stabilirea candidatilor la primariile localitatilor respective, pentru alegerile locale din vara lui 2016. Boboc a precizat ca toti cei 16 edili liberali braileni au anuntat deja ca isi doresc un nou mandat si ca atare, ei vor candida din nou anul viitor:  “Primarii liberali care astazi sunt in functie au drept de preemptiune la candidatura, adica daca vor sa candideze, atunci subiectul este inchis, in luna ctombrie ii si validam. Daca un primar liberal in functie nu mai vrea sa candideze, doar atunci trebuie sa gasim un alt candidat . Am discutat cu ei si la aceasta data, toti primarii sunt dispusi, sunt pregatiti sa candideze.

In momentul in care niste oameni au trecut prin presiunea lui Stancu (Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte PSD Braila – n.r.), cand era Stancu, au trecut prin presiunea lui Dragnea, cand era Dragnea, au trecut prin Ordonanta 55 – si au ramas in PNL, ar fi aiurea din partea noastra sa nu le permitem sa candideze din nou”.

Intrebat daca liberalii sunt dispusi sa primeasca si primari de la alte partide si eventual, sa-i desemneze pe acestia ca sa candideze in numele PNL in 2016, Catalin Boboc a precizat: “In fiecare localitate din judetul Braila, ca si in municipiu, suntem astazi in evaluari, in discutii cu diversi oameni.  De primit acum, nu primim pe nimeni. De candidat pe listele PNL, pot candida toti aceia – primari astazi sau neprimari – care sunt capabili sa castige alegerile acolo pentru PNL, cu echipa PNL”.