BOBOC: UNELE CORPURI DE SPITAL AU FOST DATE ÎN FOLOSINȚĂ ÎN 2013. EU CRED CĂ ÎN 7 ANI E TIMP SUFICIENT SĂ REZOLVI PROBLEMA AUTORIZAȚIILOR DE SECURITATE LA INCENDIU
Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, se declară îngrijorat de situația spitalelor din județ în ceea ce privește avizele/ autorizațiile de securitate la incendiu.
Mai exact, este vorba despre faptul că la SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRĂILA: *Pavilionul A – Secția ATI nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu; * Pavilionul B nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu;* Secția Cardiologie – Pediatrie – Pavilionul E nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu. De asemenea, SPITALUL ORĂȘENESC FĂUREI nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu.
„Sigur, până acum ne-a ferit Dumnezeu și eu sper să ne păzească în continuare de o astfel de tragedie, dar când mă gândesc că anumite construcții de acolo, anumite corpuri au fost date în folosință încă din 2013, eu cred că totuși, cu toate greutățile, cu toată birocrația pe care de multe ori o invocăm, cu toată procedura destul de greoaie privind autorizarea la incendiu, eu cred că 7 ani sunt niște ani, e un timp suficient încât să rezolvi o astfel de problemă. Din păcate, vedem că astfel de lucruri în Brăila se mișcă foarte, foarte greu”, a comentat Boboc.
Liderul liberal consideră că este îngrijorătoare este și evoluția numărului de cazuri confirmate cu COVID-19 la nivelul județului Brăila și spune că „în ritmul acesta presiunea pe spitale va crește, nu va scădea. Asta înseamnă un grad de încărcare și mai mare în spitalele din Brăila. Asta înseamnă că din nou oamenii care au nevoie de tratament nu vor ajunge să primească tratament sau asistență medicală în spitale și vor fi trimiși acasă – ceea ce e în regulă, asimptomaticii se pot trata acasă fără problome -, dar știm cu toții că există un procent constant de pozitivi care au nevoie de tratament serios, în spital. De asemenea, procentul de bolnavi care au nevoie de ATI rămâne constant.
Și atunci mă întreb: cum rezolvăm și cum tratăm acei brăileni când, spre exemplu, acum două zile (declarația a fost făcută ieri – n.r.) spitalul aștepta să primească de undeva de prin țară oxigen? Acum două săptămâni au rămas din nou fără oxigen…”.