BOBOC: UNII PRIMARI BRAILENI VORBESC DESPRE FALIMENTUL PRIMARIILOR PE CARE LE CONDUC

Prim-vicepresedintele PNL Braila, Catalin Boboc, este ingrijorat de situatia unor primarii conduse de colegi de-ai sai de partid, care, dupa cum spune el, nu au fonduri suficiente pentru a continua investitiile incepute si sunt in imposibilitatea a demara proiecte noi.

Mai mult, potrivit lui Boboc, unele primarii din judet au probleme financiare atat de  grave, incat s-ar putea ajunge la a se pune sub semnul intrebarii insasi functionarea institutiilor respective: “Prognoza este una sumbra, multi primari liberali braileni se tem ca pana la finalul anului nu vor mai avea bani nici pentru asigurarea functionarii, iar unii vorbesc chiar despre falimentul primariilor pe care le conduc. Situatia este cauzata de politicile fiscale impuse de actuala guvernare inca de la inceputul acestui an, cand a avut loc un adevarat jaf instrumentat de PSD, cel care a decis ca sumele defalcate din impozitul pe venit, care ramaneau la dispozitia bugetelor locale, sa fie diminuate.

Bugetele locale au fost devalizate cu aproximativ 5 miliarde de lei, iar Guvernul Dancila si cel care il conduce din umbra, Liviu Dragnea, au promis ca, la rectificare, situatia se va echilibra si toate Unitatile Administrativ Teritoriale vor beneficia de cel putin la fel de multi bani ca in 2017. O noua minciuna marca PSD, care a alocat pentru rectificare doar 1,1 miliarde de lei, adica o suma de cinci ori mai mica decat cea pe care a luat-o abuziv de la comunitatile locale. Pentru Liviu Dragnea si colegii sai din PSD comunitatile sunt niste simple puncte pe harta, nevoile oamenilor nu conteaza, iar modernizarea sau dezvoltarea unor localitati sunt impiedicate premeditat, prin nationalizarea bugetelor locale. Pentru ca o comunitate dezvoltata inseamna un pic de bunastare si oameni care nu mai voteaza pe banda rulanta promisiunile ipocrite ale PSD.

Tot mai multi primari liberali braileni se tem ca banii pentru echilibrarea bugetelor, si asa putini, se vor aloca arbitrar, pe criterii politice, si ca vor fi favorizate comunele cu primari PSD. Politizarea distributiei de fonduri este o practica veche a PSD, cu ajutorul careia a incercat mereu sa reduca la tacere orice primar din opozitie care vrea sa dezvolte proiecte cu fonduri europene sau guvernamentale si are nevoie de cofinantari. PSD nu s-a sfiit sa santajeze primarii sau chiar sa ii determine sa treaca in barca social-democrata, daca vor bani pentru proiecte. Confiscarea banilor si saracirea bugetelor locale brailene este o noua forma de dispret fata de oameni, de condamnare a comunitatilor la stagnare si saracie”.