Boboc: Voi candida pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL Brăila. Nu o să spun că „am ajuns la o înțelegere” cu Popa, pentru că această expresie se poate interpreta în fel și chip. Am căzut de acord asupra multor aspecte

„Am să fiu și eu în noua echipă de conducere a PNL Brăila. Mai bine zis am să-mi depun candidatura; acum sigur că dacă o să fiu sau nu în echipă o să decidă colegii mei. Am să-mi depun candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte” – este declarația președintelui interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc.

În ultimele luni, de fiecare data când a fost întrebat de ziariști dacă intenționează să candideze pentru funcția de președinte, Boboc a evitat să dea un răspuns clar, însă a tot încercat să-și caute susținători în propriul partid, pentru a candida cu șanse reale la funcția amintită.

Din această postură de potențial candidat, el s-a luptat cu deputatul Alexandru Popa, care a anunțat de mai multe luni că intenționează să candideze și care nu a ezitat niciun moment să-l critice pe Boboc și chiar a declarat public că-l bănuiește pe acesta că a contribuit la demiterea din funcția de inspector școlar general a lui Cătălin Canciu, președintele Organizației Municipale PNL Brăila (Canciu fiind în tabăra lui Popa).

Dat fiind că  surse din interiorul PNL vorbesc despre faptul că Boboc și Popa ar fi ajuns la o înțelegere care presupune ca cei doi să înceteze ostilitățile, Popa să fie ales președinte și Boboc să fie ales prim-vicepreședinte, l-am întrebat pe acesta din urmă dacă a făcut sau nu o înțelegere cu deputatul Alexandru Popa.

„Am avut o discuție cu Alex Popa despre o încercare de a construi o echipă care într-adevăr să și reușească să fie unită, să poată purta dialoguri și cu care să încercăm – și dacă el va fi președinte, evident că va fi și interesul lui –  să construim ceva”, a răspuns Cătălin Boboc.

În contextul în care „a avea o discuție” este una, iar „a ajunge la o înțelegere” este alta, l-am întrebat pe Boboc din nou dacă a ajuns la o înțelegere cu Popa sau nu.

„Nu pot să spun că «am ajuns la o înțelegere», m-aș feri de acest temren, pentru că eu știu că el poate fi interpretat în fel și chip, mai ales când este vorba de politică. În principiu, am căzut de acord asupra multor aspecte și eu mă bucur tare că reușim să dăm la o parte eventualele lucruri care ne despart în gândire și să le păstrăm doar pe cele care ne unesc”.

Întrebat dacă în opinia sa va fi posibil ca tabăra lui Alexandru Popa și cei din grupul său să lucreze de acum înainte ca o echipă, în condițiile în care în utimele luni s-au atacat reciproc la modul dur, Boboc a spus: „Eu cred că ei vor putea lucra cu mine, pentru că eu n-am avut atacuri la adresa lor. Am o experiență care m-a ajutat să fiu rezervat și să nu reacționez în aceeași măsură”.

Cât privește faptul că l-a mai „înțepat” și el pe Popa și pe cei din grupul acestuia, președintele PNL Brăila a spus: „Aia e altceva. Eu cred că nu am creat răni care să nu se poată vindeca. Dacă discutăm despre atacurile altora la adresa mea, iarăși, am să-mi folosesc experiența și am să trec peste acele atacuri”.

Întrebat dacă în opinia sa a fost o idee bună schimbarea datei alegerilor – care în loc de 31 iulie, cum era stabilit inițial, vor avea lor 9 iulie -, liberalul a spus că a fost de acord cu această propunere, pentru că toate celelalte proceduri erau deja îndeplinite și nu avea rost să se întârzie cu alegerea noi conduceri județene a PNL Brăila, dat fiind că este și o perioadă de concedii.