BOBOC: VOI REVENI CU SOLICITAREA CONVOCARII UNEI ȘEDINȚE CLM PE TEMA MĂSURILOR LUATE DE „BRAICAR” PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII INFECȚIEI CU CORONAVIRUS. AM VĂZUT CĂ ÎNCĂ EXISTĂ UN MARE RISC, ÎN ANUMITE MIJLOACE DE TRANSPORT. ȘI VINE 15 MAI…

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, declară că în ciuda faptului că a solicitat societății „ Braicar” să ia toate măsurile pentru a evita aglomerația în autobuze, astel încât să se poată păstra distanța socială și să se reducă riscul răspândirii infecției cu coronavirus, există în continuare probleme în acest sens.

Boboc a precizat într-o emisiune de televiziune că este absolut necesar să se găsească soluții pentru asigurarea unor condiții de transport care să protejeze populația de posibila infectare cu coronavirus, mai ales că din 15 mai se vor ridica restricțiile de circulație pentru persoane și brăilenii vor începe iarăși să circule în număr mare prin oraș: „O să vă dau un exemplu concret în legătură cu «Braicar»: în raportările săptămânale pe care le primim pe documente scrise, scrie negru pe alb «ne-am asigurat de mărirea numărului de mijloace de transport pe anumite rute și în anumite perioade». Păi și atunci când vezi că a doua zi directorul «Braicar» declară că «în urma hotărârii CLM am redus rutele»… Sigur, mă gândesc că e o declarație publică, făcută responsabil de un director de instituție. Și atunci compar declarațiile cu ceea ce primesc ca și raportare scrisă și dacă nu sunt clare lucrurile, nu e firesc să le verific?

Eu am avut o discuție cu domnul primar despre «Braicar» și voi avea de câte ori este nevoie. Chiar am solicitat convocarea unei ședințe CLM pe acest subiect și chiar dacă nu am mai insistat și nu am mai revenit asupra temei, vom reveni, dintr-un motiv foarte simplu: am văzut – cu ajutorul presei, de cele mai multe ori – că încă există astfel de momente și un mare risc ca în anumite mijloace de transport, la anumite ore, să fie foarte mulți călători. Ia imaginați-vă că după 15 mai se vor ridica restricțiile de circulație și vom avea nu un caz, două, trei, împrăștiate prin oraș și pe intervale orare, ci mai multe. Și firesc, nu trebuie să așteptăm până atunci, ca să constatăm că avem 10 autobuze pline și de-abia apoi să luăm măsuri.

Și dacă «Braicar» are probleme financiare, CLM poate sprijini societatea în această perioadă, pentru că nu are probleme financiare pentru că nu-și face treaba bine, ci pentru că adoptă niște măsuri într-o situație de urgență, pentru protecția cetățenilor. Evident că în momentul în care mergi cu autobuzul gol, ai aceleași costuri, dar ai încasări mult mai mici… Dar așa cum s-au găsit soluții să se acorde, spre exemplu, pensionarilor reduceri, putem găsi soluții și în această situație”.