Boboc are zilele astea un sex-appeal politic de exceptie

P1070627

L-am ironizat noi zilele trecute pe liberalul Petrica Popa, cand il numea “piesa buna” pe presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, dar uite ca ne-a ajuns rasul! Si acum vrem, nu vrem, trebuie sa recunoastem ca Popa, care are experienta de mai bine de doua decenii intr-una dintre cele mai vechi meserii din lume – si ne referim la politica – are ochiul format  la “bunaciuni”. Politice, evident…

Ei, si nu ziceam noi bine ca gusturile nu se discuta, legat de aprecierile lui Popa in ceea ce-i priveste pe Catalin Boboc si Alexandru Nazare – care-i da tarcoale, in timp ce Boboc se lasa greu –  cand hop, veste soc, pe surse! Lui Boboc ii face curte si Calin Popescu Tariceanu, care orice s-ar spune, nu face curte oricui. E doar de notorietate ca prin mana i-au trecut, la viata lui, mai multe “piese de colectie”, cu care a facut casa buna – ne referim, din nou, la politic… ce credeati?!

Asadar, Bobocelul nostru face furori in randul barbatilor plini de vigoare ai politicii nationale, care se afla (ca sa nu spunem “calaresc”) pe cai mari si dau lovituri dintre cele mai tari. Barbati care il roaga, mai pe fata, mai pe din dos, sa-si lase actualul partener politic, de nivel local si sa se intinda … asta… sa le intinda mana altor parteneri, care joaca in alta liga, de nivel national. Unii dintre acestia ii spun ca-l asteapta cu bratele deschise si-i ingana cantecul sirenelor, in varianta damboviteana: ”Umbla vorba de soroc/ Verde inrourat/Ca noi n-am ave’ noroc/ Verde inrourat”, in timp ce altii, mai reformatori, il ademenesc cu “Pusca si cureaua lata, ce barbat am fost odata!”.

Se vede treaba ca Boboc emana zilele astea un sex-appeal politic de exceptie, pe care noi nu-l sesizam, dar care este evident in randul cunoscatorilor… O fi din cauza privirii sale profund intelectuale; o fi din cauza sprancenelor care-i dau aerul de om hotarat, care atunci cand pune mana pe ceva, se simte; o fi din cauza functiei, care i-a creat organul ( ne referim la functia de presedinte al Comisiei juridice din Senat, care i-a creat si organul executiv aferent. Si  din ce se aude prin targ, pe-aici, pe la Braila, executa, nu se incurca, ca e tanar, vrea sa dovedeasca tuturor ca nu va dezamagi si nu are de gand sa ajunga in situatia de a-si cere scuze, din lipsa de executie).

Din ce mai auzim pe la colturi de scena politica, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu “pregateste o superlovitura”, iar aceasta il vizeaza si pe Boboc. Acum, din ce intelegem, Tariceanu vrea sa le-o traga liberalilor de sa-i usture – si are de gand sa o faca prin intermediul braileanului nostru, pe care si-a pus in gand sa-l atraga si sa si-l apropie. Si daca nu se apropie suficient de mult, Boboc risca sa piarda pozitia de presedinte al Comisiei Juridice, ceea ce ar insemna, dupa cum lesne se poate deduce, si o micsorare substantiala a organului. De executie.

Deocamdata, Boboc  pare ca nu se lasa ademenit, fiindca cica el, unul, nu se dezbraca (de caracter) pentru nimeni si ca, in general, nu-i plac ultimatumurile. Si se pare ca zilele astea, toti curtezanii politici il ameninta cu cate ceva, ceea ce-i lasa un gust amar. De-a dreptul salciu…

Asa ca a decis  ca pana nu se gaseste unul care sa-l ia cu binisorul, nu se lasa luat asa, cu forta.