BOGDAN BOTEA: ORASELE SUNT ALE PIETONILOR, NU ALE… AM TOT DISCUTAT IN CLM DE SOSELE, SENSURI GIRATORII, DAR NU DE TROTUARE
Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) a intrebat astazi conducerea Primariei cand se va realiza si o reparare a trotuarelor din Braila, fiindca acestea sunt intr-o “stare precara” in multe locuri din oras. Botea a dat exemplu zonei dintre Tribunal si Piata Traian, dar a precizat ca nu este o problema care apare doar in centrul municipiului, ci si in cartiere.
Viceprimarul Alexandru Jantea-Crican (PSD) a declarat ca a fost emis deja ordinul de incepere a lucrarilor care prevede ca din data de 15 mai se va intra pe reabilitarea tronsonului cuprins intre Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci” si Piata Traian, iar ”prima data se va inchide tronsonul de la Bulevardul Independentei, pana la Bulevardul Cuza, unde se va avea in vedere reabilitarea atat a structurii rutiere, cat si cea pietonala si spatii verzi”.
“Voiam sa spun ca in anumite cartiere, cum este in mod special de la Brailita, de la pod incolo, pare orasul abandonat, adica nu s-au mai facut lucrari de foarte mult timp. Nu stiu ce modalitate tehnica se va face, dar daca preconizati a reabilita tot pe baza de asfalt, cred ca este o eroare; aici trebuie discutat aceasta chestiune in Consiliu sau cumva sa discutam, pentru ca reabilitarea trebuie facuta corect, nu pe baza de asfalt, cum s-a facut pana acum. Observati ca in foarte multe orase – nu vreau sa pronunt cuvantul orase <<europene>>, ca deja e ridicol – se folosesc pavaje. Inclusiv in Bucuresti, in sectorul 3, colegul dvs a facut ceva frumos acolo”, a continuat Botea.
“Domnule consilier, int-adevar, vom avea acest subiect la vot in Consiliul Local. Tin sa va mentionez ca reabilitarea drumurilor si a zonelor pietonale se face in baza unei expertize insusite de un expert, cu foraje si cu studiu geo. Daca dvs apreciati ca ar trebui sa punem pavaje, putem sa avem aceasta discutie la Directia tehnica, la momentul la care intocmim caietele de sarcini si prevederile din el.”
“Ideea este ca ar trebui sa acceleram problema asta, pentru ca asta tine de civilizatie, in general. Adica noi ne-am ocupat in acest Consiliu de vreo 2 ani de foarte multe probleme diverse, care mai de care mai utile, dar am pierdut chestia de baza intr-un oras. Pana la urma, orasele sunt ale pietonilor, nu ale… Am discutat de sosele, sensuri giratorii, mai putin de trotuare.”
“Atat in contractul care este in momentul actual este prevazuta o componenta ce cuprinde asfaltarea sau pavarea zonelor pietonale; de asemenea, avem in elaborare si spre analiza un acord cadru pe 3 ani de zile cu privire la aceste aspecte pe care dvs le mentionati si sunt ferm convins ca la final, veti fi multumit de ceea ce va rezulta in urma atribuirii contractului”, a concluzionat Jantea-Crican.