Botea: Boboc este candidat din partea opozitiei?! La Braila trebuie dat jos USL, nu PSD!

P1120745

Presedintele Miscarii Populare Braila, Viorel Botea, nu este dispus sa se duca la candidatul PNL la Primaria municipiului, Catalin Boboc, sa se ofere sa renunte la candidatura in favoarea acestuia si sa-i ofere pe tava toate voturile MP. Viorel Botea a fost amuzat sa afle ca Boboc se asteapta ca toti candidatii de dreapta sa faca acest gest in favoarea sa, fara niciun fel de conditii, astfel incat liberalul, in calitate de candidat unic al dreptei, sa aiba sanse maxime de a-l invinge pe adversarul sau social-democrat Marian Dragomir. Liderul MP spune ca prima si cea mai mare problema a sa, cand este vorba despre pretentiile liberalului Boboc, este ca acesta nu e un candidat al opozitiei, fiindca la Braila, PNL si PSD sunt inca la putere, intr-o coabitare evidenta:  “Aici am o mica intrebare, daca ii permiteti. Domnul Boboc este candidat din partea… opozitiei?! Eu in momentul de fata stiu asa: ca exista in Braila USL, format din PSD si PNL – si domnul Simionescu a fost foarte sugestiv cand a vorbit despre tema asta. Deci exista USL si aripioarele sale, sublocotenentii sai, ca sa zic asa, si o parte care este opozitie, care suntem noi, Miscarea Populara.

Oameni buni, ce inseamna opozitie? Opozitie inseamna ca nu esti la putere. Asta inseamna opozitie. Deci in momentul in care tu esti la putere, esti in USL, spui ca nu sustii candidatul PSD? Pai cum sa nu sustii candidatul PSD?! A spus bine domnul Simionescu: <<domnule, lasati-o balta, ca o sa reface vechiul USL!>>. Domnul Boboc spune ca toti ceilalti candidati trebuie sa se predea in fata USL, sa nu spuna nimic si sa candideze domnul Dragomir. Eu pot sa sugerez ceva: cred ca din partea USL o sa candideze domnul Dragomir, atat”.

Intrebat daca vrea sa spuna ca Boboc nu va mai candida la Primarie, Botea a confirmat acest lucru. Chestionat daca este o gluma, liderul MP local a spus: <<Nu, eu nu fac astfel de glume. USL are un candidat, candidatul este in momentul de fata domnul Dragomir; desi s-ar putea ca nici domnul Dragomir sa nu fie pana la urma candidatul…. Corect insa nu este sa spunem ca la Braila trebuie sa dam jos PSD; corect este sa spunem ca la Braila trebuie sa dam jos USL-ul. Asta este exprimarea corecta. USL-ul trebuie dat jos”.