Botea: Canciu a numit directori incalcand legea si acestea nu sunt singurele lucruri in neregula pe care le-a facut

P1120477

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP), nu are niciun dubiu ca inspectorul scolar general al Brailei, Catalin Canciu, a stiut foarte bine din ce partid fac parte directorii de scoli pe care i-a pastrat in functie, dar si cei pe care i-a schimbat, precum si cei pe care i-a numit in locul acestora. Viorel Botea spune ca cel mai grav nu este faptul ca seful ISJ si adjunctul sau, Dan Gheorghita  (ALDE) au pastrat si au numit in functii o multime de membri ALDE, ci faptul ca unii directori au fost numiti cu incalcarea legii.

Consilierul judetean PMP a dat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, mai multe exemple de acest gen, care, spune el, sunt clar ilegalitati, iar unul dintre cazurile nominalizate a fost acela ce viza numirea Anilenei Anton ca director de la Liceul cu Program Sportiv, in urma cu un an, in ciuda faptului ca aceasta nu este expert in manager educational- asta, in conditiile in care in unitatea de invatamant respectiva erau alti profesori care aveau atestat de expert in management  educational.

In plus, spune Botea, si la  Scoala “Dimitrie Cantemir”, a fost numit director Cristina Traistaru, care nu este expert in management educational.

Profesorul Botea a mai amintit si faptul ca la Liceul Pedagogic, Canciu a schimbat-o pe directoarea  Condrea, desi aceasta a primit din partea ARACIP (institutie publica de interes national, aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii – n.r) calificativul „excelent” la capitolul management.

O alta chestiune extrem de grava despre care a vorbit astazi Viorel Botea este aceea ca nici pana la aceasta data conducerea ISJ Braila  nu i-a informat pe directorii de scoli pe care i-a schimbat din functie ce calificativ au primit si acestia nu vor mai avea timp sa faca eventuale contestatii, daca nu sunt de acord cu calificativul pe care l-au primit: “Vazand situatia si revolta cadrelor didactice din invatamantul brailean, la evaluarea directorilor s-a intamplat urmatorul fenomen: toti directorii care au ramas pe post isi cunosc calificativul, iar acei directori carora le-a incetat delegatia nu-si cunosc calificativul. Mai mult decat atat, termenul este aproape de final, dumnealor daca primesc calificativul <<bine>>, <<foarte bine>>  sau un calificativ negativ, nu mai au dreptul la contestatie. De ce? Pentru ca acesti directori, evident – sau probabil – au facut  reclamatie la Minister vizavi de neregulile din invatamantul brailean. Este inadmisibil asta ceva! Si stiu acest lucru de la directori care mi-au spus asta”.

Declaratia lui Viorel Botea pe aceasta tema, aici: