BOTEA: CAND AM FOST INTERNAT IN SPITALUL JUDETEAN, AM DORMIT SINGUR IN PAT. NU AM DORMIT DOI IN PAT, CA EU SUNT PENTRU FAMILIA TRADITIONALA…

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, spune ca atunci cand va participa, in calitate de consilier judetean, la monitorizarea situatiei de la Spitalul Judetean in ceea ce priveste aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare, “nu-l vor interesa declaratiile politicoase ale managerului, ci il va interesa ce vede pe sectie”. Botea a declarat astazi ca atat timp cat va afla de la pacientii internati in spital ca li s-a cerut sa-si cumpere singuri medicamente sau diverse materiale sanitare, degeaba ii va spune managerul Delia Rasnoveanu (PSD) ca “totul este bine”.

Intrebat daca i se pare in regula ca managerul sa declare – chiar si in sedintele CJ Braila – ca exista in spital si medicamente, si materiale sanitare,  in conditiile in care pacientii sunt trimisi sa si le cumpere singuri, din banii lor, Botea a raspuns: “Inseamna ca la nivelul inferior, sub manager, exista niste grave disfunctionalitati pe care trebuie sa le vedem si doamna manager trebuie sa le elimine. Noi trebuie sa vedem care este situatia exact acolo. Vrem sa vedem repede despre ce este vorba, dupa care in Consiliul de Administratie (al spitalului – n.r.) se hotaraste, pe baza solicitarii noastre,  care va fi drumul – pentru ca aceste lucruri, indiferent ca le convine sau nu, trebuie remediate cat mai rapid”.

Liderul PMP a mai povestit ca in urma cu 2 ani a fost internat personal in Spitalul Judetean, din cauza unor probleme de sanatate si ca la momentul respectiv nu i s-a cerut sa-si cumpere medicamente, iar personalul medical l-a tratat foarte frumos. Pe de alta parte, Botea a precizat ca in acele zile “s-a plimbat prin spital” si a observat diverse lucruri “care poate nu erau tocmai in ordine, cum ar fi curatenia, medicamentele nu totdeauna ajungeau la timp”.

In contextul in care de-a lungul timpului au existat reclamatii ca in unele sectii ale spitalului amintit, din cauza aglomeratiei, se mai intampla ca pacientii sa fie obligati sa doarma doi pat, l-am intrebat pe Viorel Botea daca in perioada in care a fost internat a dormit singur sau personalul medical l-a “cuplat” cu vreun alt pacient.

“Nu aveau cu cine sa ma cupleze, pentru ca eu sunt pentru familia traditionala…”, ne-a spus razand liderul PMP.