Botea: Carmen Parlog este “o sluga a lui Stancu, mana dreapta a lui Danielescu”

P1080534

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, considera ca nu numai actualul inspector scolar general al judetului, Iulian Danielescu, este incompatibil moral cu functia pe care o detine – ca urmare a faptului ca este trimis in judecata pentru abuz in serviciu -, ci si adjunctul acestuia, Carmen Parlog. Botea a caracterizat-o astazi in termeni duri pe Parlog, despre care sustine ca nu ar putea sa candideze la functia de inspector scolar general, asa cum isi doreste, pentru ca dosarul pe care l-a depus la minister, in acest scop, nu respecta conditiile legale: “In contextul actual, domnul Danielescu, moral si legal, nu mai are ce sa caute la concursul pentru ocuparea postului de inspector scolar general. De asemenea, doamna Parlog nu indeplineste conditiile inscrierii la concurs, deoarece din punct de vedere juridic, nu s-a respectat legislatia privind inscrierea la concurs. Sper ca cei din minister care vor analiza dosarul vor vedea aceste lucruri. De asemenea, sper ca institutiile statului vor face lumina si se vor apleca si catre activitatea manageriala de director si de inspector scolar general adjunct a doamnei Parlog din ultimii ani, avand in vedere marile semne de intrebare privind cheltuirea corecta a fondurilor primite de la Consiliul Judetean, de la domnul Bunea Stancu, cu ocazia sarbatoririi a 150 de ani de la infiintarea liceului <<Balcescu>>. O sluga a lui Stancu, care este si mana dreapta a lui Danielescu, nu cred ca poate fi o persoana in care invatamantul brailean sa aiba incredere. Asa cum am spus de mai mult timp, firul coruptiei duce catre minister, speram ca persoana care da ordinele de acolo sa fie devoalata si sa fie aflate exact toate lucrurile. Sper ca organele statului isi vor face in continuare datoria, iar toti cei care au fost in aceasta gasca si care si-au batut joc de invatamantul brailean sa primeasca exact ceea ce merita: verdictul de nevinovatie, daca nu sunt vinovati, si sa se respecte legea si sa fie pedepsiti, daca ei nu au respectat-o”.

Intrebat la ce se refera cand spune ca dosarul depus de Carmen Parlog, in calitate de candidat pentru concursul vizand functia de inspector scolar general al Brailei, nu indeplineste conditiile legale, Botea a spus: “Eu doar am facut o afirmatie, dar sper ca acea comisie desemnata de ministru sa vada lucrurile care sunt evidente la dosar. Sa nu se inteleaga ca am vazut dosarul – eu doar spun ca nu s-au respectat niste elemente care sunt in metodologia de inscriere pentru concursurile de inspector scolar general”.

Amintim ca in urma cu doua zile, zece inculpati implicati in fapte de coruptie, intre care se numara Mircea Dragos Dumitru, consilier in cadrul Ministerului Educatiei si Iulian Danielescu, inspector scolar general al Brailei, au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, instigare la abuz, luare de mita si uz de fals. In lotul celor 10 se mai afla Constantin Ciprian Mandeanu, consilier juridic la ISJ, Adrian Simion, fost inspector de limba romana si Veronica Picus, inspector scolar de informatica.