Botea: “Cascavalul” meu ca inspector scolar general a fost salariul de 24 de milioane de lei

botea viorel6

*este declaratia liderului PMP Braila, Viorel Botea

 

Presedintele filialei locale a Partidului Miscarea Populara, Viorel Botea, considera ca dorinta liberalilor braileni de a pastra alianta cu PSD, in plan local, dupa ce USL-ul s-a rupt la nivel national, este o dovada a faptului ca PNL-ul nu este dispus sa renunte la “cascaval”.

“Cascavalul este calitatea pe care ti-o da o functie. Dintr-o functie ai posibilitatea de a fi prezent in diverse ipostaze specifice functiei. De exemplu, esti invitat si te duci pe la diverse intalniri, ai informatia la prima mana si stii ce sa faci cu ea, sunt cateva chestii elementare”, a explicat liderul PMP.

L-am intrebat pe Botea daca in perioada in care era seful Inspectoratului Scolar Judeteana  fost si el la “cascaval”, insa in opinia sa, cand e vorba de propria persoana, avantajele date de functie au fost folosite in interesul invatamantului local, nu al sau personal: “Daca ne uitam si vedem declaratiile de avere si tot ceea ce am obtinut eu in acea perioada, a fost exclusiv pe munca si nu pe cascaval.

Repet, faptul ca ai informatia la prima mana este cel mai important avantaj. La ce mi-a folosit mie? Mi-a folosit la luarea unor decizii in interesul invatamantului local. Pe 6 decembrie 2009, daca nu ma insel, s-a schimbat guvernul si am fost pus putin mai tarziu inspector scolar general. Am aflat ca in urmataorea perioada, UE cere Romaniei un anumit numar de disponibilizari, pe mai multe paliere, printre care si pe invatamant. In 2 luni de zile, pana in februarie, cand ne-a venit concret numarul de persoane pe care trebuie sa le disponibilizam, am facut analiza sistemului de invatamant judetean, am vazut cate persoane  dispareau din punct de vedere fizic, prin iesirea la pensie sau din punct de  vedere al disparitiei posturilor bugetate si am facut in asa fel, incat nu am disponibilizat pe nimeni. Si acesta este tot un <<cascaval>>, fiindca daca nu aveam informatia din timp, nu puteam sa gasesc solutii asa, pe moment, pentru toate cele 140 de scoli din judet”.

Pe de alta parte, a mai precizat Botea, avantajul sau personal de pe urma acestei functii, in afara participarii la diverse intalniri la nivel inalt, si a intrarii in anumite cercuri, a fost salariul de 24 de milioane lei, <<daca acesta se poate numi cascaval>>”.