Botea, către liberali: Dacă mă întrebați pe mine la amendamentul cu educația, vă spuneam cum să-l faceți și trecea la vot. Amendamentele PNL au fost făcute pe picior

Consilierii liberali „s-au uitat la plesneală” pe bugetul județului pe anul 2021, au făcute amendamente „efectiv pe picior” și de aceea nici nu au fost aprobate – este opinia consilierului județean Viorel Botea (PMP).

Mai mult decât atât, în cea mai recentă ședință CJ Brăila, în care s-a discutat și s-a aprobat bugetul pe anul în curs, Botea le-a spus liberalilor că dacă l-ar fi întrebat pe el cum să facă amendamentele, cel puțin 2 dintre acestea ar fi fost votate în unanimite: „Din nefericire, niciunul din amendamentele colegilor noștri nu a fost aprobat. Am votat împotrivă, nu împotriva ideii, ci din cauza faptului că aceste amendamente – și colegii știu foarte bine – au fost făcute efectiv pe picior.

Chiar și acum, la ultima întrebare a colegului nostru (referire la consilierul județean liberal Alexandru Bucălău, care în loc de 18 milioane lei, suma alocată Spitalului Județean pentru dotări și aparatură, a spus 1,8 milioane lei – n.r.), atât timp cât nu ne uităm la o sumă de bani pe care o alocăm și pierdem o cifră, din față sau din spate, înseamnă că este același lucru, faptul că efectiv ne-am uitat la plesneală și asta a fost toată treaba.

Sunt două amendamente foarte bune pe care le făcuse PNL-ul, care erau pe educație și pe sănătate, care dacă erau făcute așa cum trebuie din punct de vedere legal și al exprimării, dacă erau discutate înainte…

Chiar am așteptat și eu să văd… cu excepția domnului președinte Chiriac, care ne-a întrebat pe cei din grupul consilierilor PMP «Ce amendamente aveți? Ce idei aveți?», grupul PNL nu a schițat niciun gest. Dacă mă întrebați pe mine chestia cu educația, cu amendamentul, eu vă spuneam cum să-l faceți și trecea. Și trecea pentru că era făcut corect din punct de vedere tehnic și legal.

Atâta timp cât nu există o comunicare între noi… și asta nu o spun sub formă politică, dar dacă PNL-ul venea și ne întreba în legătură cu aceste amendamente, eu sunt convins că în momentul de față cel puțin 2 amendamente treceau în unanimitate.

Bugetul este așa cum este, am văzut, sunt multe lucruri care ar trebui introduse în buget, dar din nefericire ăștia sunt banii.

Chiar îmi pare foarte, foarte rău pentru că sunt cel puțin 2 amendamente care puteau să treacă fără niciun fel de probleme.

Și chiar invit public (pentru că se pare că trebuie să fac asta public): ori de câte ori cineva din partea unui partid dorește să realizeze un amendament, dacă doriți și considerați că merită să ne întrebați și pe noi, PMP, cu cea mai mare plăcere vom răspunde și vom susține acel amendament în momentul în care el este așezat cum trebuie atât din punct de vedere legal, cât al exprimării administrative”.