Botea: Chiar daca nu mi-as dori, sunt obligat sa candidez la presedintia CJ Braila

P1070120

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, declara ca partidul sau a inceput deja pregatirile pentru eventualele alegeri la presedintia Consiliului Judetean, chiar daca deocamdata, scrutinul este intarziat de o actiune in instanta. Dupa ce PMP a mers pe ideea de a  intra cu un candidat propriu in aceste alegeri, dupa care s-a pus problema de a sustine in comun cu PDL, sau, mai apoi, cu noul PNL, un unic candidat al Dreptei locale, pana la urma, s-a revenit la varianta de a intra in cursa cu propriul candidat: “Asteptam sa vedem daca intr-adevar vor fi alegeri la nivel judetean privind presedintia CJ, pentru ca dupa cum stim, in continuare sunt diverse contestatii si actiuni in instanta care nu permit acest lucru. Dar de principiu, discutia este de forma urmatoare: sa candidam singuri la toate posturile din administratia publica. Noi am avut chiar marti o sedinta a conducerii filialei, in care am hotarat ca in urmatoarea perioada, cuvantul de ordine sa fie <<organizare>>. Vrem ca pana la sfarsitul lunii aprilie sa fim organizati in asa fel, incat sa  putem facem fata tuturor bataliilor politice care vor veni in perioda urmatoare”.

Intrebat daca va candida chiar el la presedintia CJ, Botea ne-a spus ca si daca nu ar vrea, tot nu are incotro: “Chiar daca nu mi-as dori, sunt obligat sa candidez la presedintia CJ, fiindca sunt presedinte de partid. Cred ca in momentul de fata, as putea fi singura persoana capabila sa candideze la conducerea CJ. Noi am discutat in conducerea partidului, la nivel de filiala, cateva lucruri foarte importante. In primul rand, vrem cu adevarat sa aratam tuturor brailenilor conceptia noastra din punct de vedere politic, administrativ si economic, pentru ca ei sa aleaga in cunostinta  de cauza si sa nu mai aleaga pe cei care le-au promis o gramada de lucruri care nu s-au concretizat”.

Intrebat ce ar putea sa le promita el brailenilor, avand in vedere ca mandatul de presedinte ar fi de circa un an de zile, liderul PMP ne-a spus: ”Intr-un an de zile se pot face foarte multe lucruri si primul lucru pe care l-am putea promite este curatenie, transparenta si lipsa de coruptie in utilizarea banului public. Pentru ca banul public in momentul de fata nu este utilizat in mod rational si desi sunt destul de multi bani, acestia nu se vad in bunastarea si in modul de viata pe care cetatenii si-l pot dori. Si pasul numarul doi ar fi crearea de locuri de munca – iar asta nu se poate realiza decat printr-un mediu economic curat, concurential si corect”.