Botea: Daniel Kitu a demisionat din functia de inspector scolar general adjunct din cauza presiunii la care sunt supusi cei din ISJ

_DSC0012

Presedintele Miscarii Populare Braila, Viorel Botea, banuieste ca profesorul Daniel Kitu (foto) si-a dat demisia din functia de inspector scolar general adjunct al judetului ca urmare a presiunilor extrem de mari la care sunt supusi toti cei care lucreaza in ISJ Braila. Botea spune ca dupa neregulile inregistrate in institutia amintita in ultimii ani, care au facut ca DNA-ul sa intre acolo si sa verifice tot felul de chestiuni dubioase, cu iz penal, “e greu sa dai DNA-ul afara” din Inspectoratul Scolar Judetean: “Domnul inspector scolar general adjunct Kitu si-a dat demisia – am inteles ca a trecut deja si la catedra, incepand cu noul an. Ce sa va spun, in momentul de fata, la Inspectoratul Scolar Judetean Braila e o presiune foarte mare; este o presiune cauzata de starile de lucruri care s-au perpetuat din anii anteriori si este foarte greu pentru actuala conducere sa puna lucrurile pe fagasul normal. Intr-o institutie cum este ISJ Braila, care ar trebui in mod normal sa aiba o reputatie excelenta – cum a avut-o in urma cu cativa ani -, este foarte greu sa scoti DNA-ul din institutie. Ei au o problema foarte mare, trebuie sa scoata DNA-ul din ISJ. Si ca sa faci acest lucru, e clar ca trebuie sa schimbi extraordinar de mult imaginea acestei institutii, imagine care s-a facut praf in ultimii 3 ani – si nu e atat de usor sa faci asta, in cateva luni. Iar oamenii care sunt acolo e clar ca sunt supusi la niste presiuni fantastice, pentru ca daca fac o greseala, <<Aoleu, ne ia DNA-ul!>>. De aceea cred ca si-a dat demisia si domnul Kitu, din cauza presiunii foarte mari la care sunt supusi toti cei de acolo”.

Botea a mai declarat ca potrivit informatiilor pe care le detine, in luna aprilie se va organiza concurs pentru ocuparea functiei de inspector scolar general adjunct, dar si pentru directori.